Sinan Ateş soruşturmasında tutanak muamması: Başsavcı en son ne dedi?

Sinan Ateş soruşturmasında tutanak muamması: Başsavcı en son ne dedi?
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, kritik tutanakla ilgili soruya yanıt verdi.Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, kritik tutanakla ilgili soruya yanıt verdi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı.

DW Türkçe’de yer alan haberde Demirbaş’ın o evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak kaybolduğu iddia edilmişti, tutanağı tutan polislerden birisinin emekli olduğu birisinin de tayin edildiği öne sürülmüştü.

Muhalefet iddialar üzerine “Tutanağı tutan yaşıyor, etkili bir soruşturma yapıldığında her şey ortaya çıkar” diyerek yaşananlara tepki göstermişti.

Son olarak dosyaya açan savcının soruşturmadan el çektirildiği haberleri tartışılırken başsavcılık Savcı Ayhan Ay’ın soruşturmaya devam ettiğini duyurdu, iddiaları yalanladı. Ama bu bilgiyi verirken çarpıcı bir soruyu da yanıtladı.

Savcı Akça, bugün gazetecilerin “Dosyada Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuzun evinden alındığına ilişkin tutanak var diyebilir miyiz” sorusuna tek kelime ile yanıt verdi:

“Diyemezsiniz.”