Sinan Ateş sorusuna devam...

Sinan Ateş sorusuna devam...
Sinan Ateş cinayetinin üzerinden 13 hafta geçti, 21 kişi tutuklandı ama cinayetin üzerindeki sis perdesi ve arka plandaki bağlantıları üzerindeki sis perdesi hala kalkmış değil. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,...

Sinan Ateş cinayetinin üzerinden 13 hafta geçti, 21 kişi tutuklandı ama cinayetin üzerindeki sis perdesi ve arka plandaki bağlantıları üzerindeki sis perdesi hala kalkmış değil.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, her hafta cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı bugün de tekrarladı, Bahçeli, Erdoğan ve Soylu'ya bir kez daha seslendi: Sinan Ateş öldürüleli, 13 hafta 91 gün 2184 saat geçti. Bahçeli, Erdoğan ve Soylu hala sessiz. Neyi bekliyorsunuz? Siz sustukça ben sormaya devam edeceğim

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayetin tetikçisi olarak aranan Eray Özyağcı, 2 ay boyunca yakalanamadı. Özyağcı'nın, tüm Türkiye deprem felaketine odaklanmışken Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandığı açıklandı. DHA, Eray Özyağcı'nın, "Sinan Ateş ile kişisel husumetim vardı" diye ifade verdiğini yazmıştı.

MHP HALA SUSKUN

Cinayetle ilgili halen 21 kişi tutuklu bulunuyor. Onlardan biri MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş. Demirbaş soruşturma kapsamında üç kez gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı. O dönem gözaltına alınanlardan biri de 2018 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul'da milletvekili adayı gösterilen Avukat Serdar Öktem'di. Öktem’in, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili tutuklanan eski MHP İstanbul İl yöneticisi Ufuk Köktürk ve aynı soruşturmada tutuklanan Doğukan Çep’in geçmişteki avukatı olduğu iddia ediliyor.

Muhalefet kanadı, MHP'den hiçbir açıklama ve taziyenin gelmediği için suikastı MHP bağlantısı yönünden sorgulamaya devam ediyor.