Siyasette “Sivil darbe” tartışması

Siyasette “Sivil darbe” tartışması
Adalet Bakanı Bozdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, seçimi kazanmaları durumunda "Altı genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, aynı karar süreçlerinde eşit olacak" açıklamasını “sivil darbe”...

Adalet Bakanı Bozdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, seçimi kazanmaları durumunda "Altı genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, aynı karar süreçlerinde eşit olacak" açıklamasını “sivil darbe” olarak nitelendirdi. Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün, “Seçilmiş başbakana nasıl sivil darbe yapıldığını bütün Türkiye biliyor” yanıtını verdi.

Bozdağ, sosyal medya hesabından, "Anayasa’ya rağmen Altılı Masa’dakilerin alacağı kararlar yürütme organına sivil darbe, Cumhurbaşkanı’nın eli, ayağının bağlanması olur" yorumunda bulundu.

SonSöz Medya’ya konuşan Üstün, “Erdoğan’ın tek adamlığına, otoriterliğine ve baskıcı rejimine o kadar alışmışlar ki artık demokrasiyi, istişareyi, ortak aklı unutmuşlar” dedi. 4 Mayıs 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun görevden alınması sürecini de anımsatan Üstün, “Ayrıca bütün Türkiye seçilmiş başbakana yurt dışındayken arkasından nasıl sivil darbe yapıldığını ve bunun bir ayağının da Adalet Bakanlığında kotarıldığını gayet iyi bilmektedir” ifadesini kullandı.