Soli Özel: Hamas'ın 900 İsrailliyi öldürmenin, çoluk çocuğu rehin almanın hazzı dışında ne elde edeceği belli değil

Soli Özel: Hamas'ın 900 İsrailliyi öldürmenin, çoluk çocuğu rehin almanın hazzı dışında ne elde edeceği belli değil
İsrail - Hamas çatışmasını değerlendiren Soli Özel, İsrail devletinin Gazze'deki Filistinlilere kaldırılması güç bir bedel ödeteceklerini ama liderlerine şimdilik bir şey olmayacağını söyledi.Medyascope'a konuşan Soli Özel,...

İsrail - Hamas çatışmasını değerlendiren Soli Özel, İsrail devletinin Gazze'deki Filistinlilere kaldırılması güç bir bedel ödeteceklerini ama liderlerine şimdilik bir şey olmayacağını söyledi.

Medyascope'a konuşan Soli Özel, Filistin Kurtuluş Örgütü kurucularından ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 5 yıllığına seçildiğini ancak 18,5 yıldır görevde olduğunu hatırlatarak "Filistin yönetimi korkunç, çürümüş, berbat, meşruiyetini yitirmiş, İsrail devletiyle işbirliği yapan bir yönetim" diye konuştu.

Hamas'ın 2007'deki iç savaşla El Fetih'i Gazze'den kovduğunu da hatırlatan Soli Özel'in değerlendirmesi şöyle:

"Gazze'deki hayatı düzeltmek için hiçbir şey yapmadı. Hamas liderleri çok zengin oldular. Bir arkadaşım bana, 'İsmail Haniye ikinci hanımı aldı, 20 kilo da şişmanladı" demişti. Şimdi de Filistinlilere kaldırılması güç bir bedel ödetecekler. Liderlerine şu an bir şey olmayacak. Sonucunda ne elde edecekleri de belli değil; 900 İsrailliyi öldürmenin, çoluk çocuğu rehin almanın hazzı dışında."