Soylu: AK Parti devrimci bir siyasi partidir

Soylu: AK Parti devrimci bir siyasi partidir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı sahur programında, 14 Mayıs seçimlerinin “tam bağımsız Türkiye” seçimi olduğunu öne sürerek AKP’nin devrimci bir parti olduğunu iddia etti.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı sahur programında, 14 Mayıs seçimlerinin “tam bağımsız Türkiye” seçimi olduğunu öne sürerek AKP’nin devrimci bir parti olduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Gençlik Kolları’nın düzenlediği Fatih’teki sahur programına katıldı. Burada partili gençlere seslenen Soylu, “"Tayyip Erdoğan devrimci bir adamdır. AK Parti devrimci bir siyasi partidir. Değerlerine bağlı bir devrimcidir” dedi.

Sahur etkinliğinde “kültürel terörizm” kavramını ortaya atan Soylu, "Ben terör örgütlerinden korkmuyorum. Onların etki alanları belli, onlarla mücadele belli. Ama dünyanın en temel problemlerinden bir tanesi kültürel terörizmdir. Bu kültürel terörizmle karşı karşıyayız. Bu kadar açık ve net. En temel problemlerimizden bir tanesi her ülkenin zeminini altından almaya çalışıyorlar. Tam böyle, adam devşiriyorlar, para veriyorlar onlara sanal itibar kazandırıyorlar. Kazandırdıkları sanal itibarlar üzerinden da ülkeleri tahrip etmeye çalışıyorlar" dedi. 

Pandemide birçok ülkede üretimin durmasının Türkiye’ye yaradığını söyleyen Soylu, ihracatın 168 milyar dolardan254 milyar dolara çıktığını örnek gösterdi.

Türkiye’nin Suriye’deki varlığının Avrupa ve ABD’ye sorulmadan sürdürüldüğünü öne süren Soylu, iktidarın değişmesi durumunda, “Şimdi biz TOGG arabasını imal ettik. Ben olacağını söyleyeyim mi size. Bu ülkede iktidar değişirse yapılacak iş şudur, tezgah belli. Yapıldı daha önce bu. Türkiye’ye bir lansman getirecekler, diyecekler ki 'Biz bunu şu Amerikan şirketiyle büyütüyoruz ve dünya ve Avrupa ülkelerine satacağız.' Çıkacaklar açıklamalar yapacaklar" öngörüsünde bulundu.

Gençlere seslenen Soylu, "Avrupa diye bir şey yoktur, kafanızda büyütmeyin. Amerika vardır. Avrupa Amerika’nın konvoyundaki katırdır. Hiçbir özelliği söz konusu değildir" dedi.

14 Mayıs seçimlerine değinen Soylu konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Türkiye hikayeyi değiştiriyor. Bu seçim bu hikayenin tamamen değişeceği seçimdir. Onun için Amerika bastırıyor, Avrupa bastırıyor. Onun için Kandil telaşta ve PKK bastırıyor. Bu Tayyip Erdoğan'ın seçimi değildir, bu Türkiye'nin gelecek nesillerinin seçimidir. Türkiye'nin tam bağımsızlık seçimidir. Tayyip Erdoğan bu ülke için ve bu hikayenin değişmesi için büyük riskler almıştır. Bu riskleri aldığı bir tek kitle vardır, o da bu ülkenin gelecek nesilleri sizlersiniz. Bu fırsatı kaçırmayalım. Onun için bu 14 Mayıs önemli.

Tayyip Erdoğan devrimci bir adamdır. AK Parti devrimci bir siyasi partidir. Değerlerine bağlı bir devrimcidir. Onun için de cesurdur. Size altyapısı hazır, geleceğe doludizgin koşabilecek, risklerden mümkün olduğunca arındırılan, komşularının ve etrafındaki coğrafyanın saygın gördüğü, kardeşlik ve dostluk mukabelelerinin yapıldığı bir Türkiye bırakılmaktadır. Onun için bizden avantajlısınız." (DHA)