Soylu, Kılıçdaroğlu’nun videosuna yorum yaptı: 'Alevi oy alamaz, toplum bunu sorgular’ diyen biz değiliz

Soylu, Kılıçdaroğlu’nun videosuna yorum yaptı: 'Alevi oy alamaz, toplum bunu sorgular’ diyen biz değiliz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı “Alevi” videosuna dair yorum yaptı.Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özellikle...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı “Alevi” videosuna dair yorum yaptı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özellikle ilk kez oy kullanacaklara hitap ettiği ve Alevi kimliğini belirttiği videosu dün akşam saatlerinden itibaren çeşitli mecralarda konuşuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da gündeme kayıtsız kalmayarak söz konusu video hakkında yorum yaptı.

TIKLAYIN: Kılıçdaroğlu'dan “Alevi” videosu: Artık kimlikleri konuşmayacağız

Haber Global televizyonunda yayımlanan programa katılan Soylu, "Bugüne kadar söylememiş de neden şimdi söylüyor? Alevi Bektaşilikle ilgili bir alt yapı kurulacağı zaman birçok Cemevi temeli atıldı, Türkiye tarihinde ilk bunlar. Bu ülkede Ermeni kaymakam var, Caferi Valimiz var. Şu anda mevcut. Görevlerini rahatça yapıyorlar. Afgan Türkü Valimiz var. Alevi emniyet müdürleri, jandarmaları, genel müdürleri var" dedi.

Soylu, "Alevi oy alamaz, toplum bunu sorgular’ diyen biz değiliz, bizim böyle derdimiz de yok. Buradan kendi adına bir mağduriyet oluşturmaya çalışıyor ancak biz bugünleri çoktan geçtik" diye iddiada da bulundu.