Soylu: Tayyip Erdoğan'ın faizle mücadelesi terörle mücadele gibidir

Soylu: Tayyip Erdoğan'ın faizle mücadelesi terörle mücadele gibidir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faizle Mücadele" politikasına ilişkin "Tayyip Erdoğan'ın faizle mücadelesi terörle mücadelesi gibidir. Terörü nasıl yendiyse, Türkiye'nin dışa bağımlılığını...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faizle Mücadele" politikasına ilişkin "Tayyip Erdoğan'ın faizle mücadelesi terörle mücadelesi gibidir. Terörü nasıl yendiyse, Türkiye'nin dışa bağımlılığını nasıl yendiyse aynı şekilde faizi de yenecek. Sadece faizi değil aynı zamanda faiz lobisini de yenecek" ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu, Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi'nde halkla buluştu. Soylu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Onlar diyorlar ki Türkiye borçlu bir ülke olsun, Türkiye boynu bükük, Türkiye beli bükük, Türkiye faizin altından kalkamayacak bir ülke olsun. Tayyip Erdoğan'ın faizle mücadelesi terörle mücadelesi gibidir. Terörü nasıl yendiyse, Türkiye'nin dışa bağımlılığını nasıl yendiyse aynı şekilde faizi de yenecek. Sadece faizi değil aynı zamanda faiz lobisini de yenecek. Hemen altımızda bir terör devleti kurmak istediler kim kurmak istedi? Amerika, Amerika. O bay bay Kemal dediğin Amerika'nın uşağı olmuştur. Onun başka bir tanımı yok. Tayyip Erdoğan sadece Türkiye'nin Cumhurbaşkanı değildir. Tayyip Erdoğan dünyanın umududur."