Soylu yine oh çekti: Tayyip Erdoğan’dan önce bu millet ‘dindarım’ diyemiyordu, şimdi başörtülüler milletvekili oluyor

Soylu yine oh çekti: Tayyip Erdoğan’dan önce bu millet ‘dindarım’ diyemiyordu, şimdi başörtülüler milletvekili oluyor
İstanbul Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada yine oh çekti. Soylu, "'Ben sadece Allah'ın ve milletin önünde eğilirim'...

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada yine oh çekti.

Soylu, "'Ben sadece Allah'ın ve milletin önünde eğilirim' diyen bir liderle çalışıyoruz. Tayyip Erdoğan'dan önceki Türkiye'de bu ülkede bu millet 'dindarım' diyemiyordu. Doğru mu yanlış mı? Bir annenin başı açık kızıyla ve başı örtülü kızlarından birisi doktor oluyor, diğeri olamıyordu. Biri polis oluyor, diğeri polis olamıyordu. Biri subay oluyor, diğeri subay olamıyordu. Biri kaymakam oluyor, diğeri kaymakam olamıyordu. Biri vali oluyor, diğeri vali olamıyordu. Şimdi doktor oluyor mu? Polis oluyor mu? Öğretmen oluyor mu? Kaymakam oluyor mu? Vali oluyor mu? Ohhh. Milletvekili oluyor mu? Bu sizin sayenizde" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Nisan'da Diyarbakır'da yaptığı konuşmada yine oh çekmiş, "Bu ülkede insanlar 'dindarım' diyemiyordu, başörtülüler öğretmen olamıyordu. Bugün milletvekili bile oluyorlar" demişti.