Süleyman Soylu'yla yakınlığı bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı

Süleyman Soylu'yla yakınlığı bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı
Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin...

Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı.

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre Yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanında gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalandı. Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği öğrenildi. Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığından alınması ve emniyette önemli değişiklikler yapılmasının ardından gerçekleştirilen ilk kritik operasyonun Kaplan grubuna yönelik olması da dikkat çekti.

Soruşturma "işkence" iddiasıyla başlatıldı

Ankara Emniyeti’nce dün gece gerçekleştirilen operasyonda ismi daha önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibi gözaltına alındı. Bir şikayet üzerine “işkence” iddiasıyla başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında Kaplan ve beraberindeki koruması U.P, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandı. Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 Dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet Ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

TİP'li Şık: Soylu ve Kaplan arasındaki telefon görüşmelerinin kaydı duruyor

TİP Milletvekili Ahmet Şık daha önce Ayhan Bora Kaplan için "Ankara Adliyesi'nde 15 Temmuz 2016 gecesi, uyuşturucudan sabıkası olduğu için Narkotik Şube tarafından takip edilen, Süleyman Soylu ile Ayhan Bora Kaplan arasındaki telefon görüşmesinin kayıtları duruyor. Sadık Soylu'nun ( Soylu'nun kuzeni) telefonu üzerinden Ayhan Bora Kaplan'la görüşen ve adamlarını toplayıp gelin talimatı veren Süleyman Soylu'nun konuşmalarının kaydı Ankara Adliyesi'nde" demişti

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialar

Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı'nın atış talimini Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara'daki çiftliğinde yaptığı iddia edilmişti.

Bu iddia Kaplan'ın avukatı Tarık Teoman tarafından 'iftira' olarak nitelendirilmişti. Avukatı "iddialar tamamen yalandır" demişti

Ayhan Bora Kaplan Kimdir?

Ankara Yenidoğan'da büyüyen Ayhan Bora Kaplan'ın hem Süleyman Soylu hem kuzeni Sadık Soylu ile yakın olan bir isim.

Kaplan Grubu'nun Ankara'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası önünün açıldığı iddia edildi. Başkentte uyuşturucu trafiğinden, eğlence mekanlarının kontrolüne kadar bu grubun etkili olduğu konuşuldu.

Kaplan, 1994 yılında uyuşturucu ticareti suçundan cezaevine girmiş ve sonraki yıllarda Ankara’nın gece hayatında etkin bir rol üstlendi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silahlı milislerinin lideri olarak darbeye karşı çıktığı iddia edildi. Soylu'nun TRT'nin önüne çağırdı isim olarak anıldı.

15 Temmuz sonrası işadamı Mahfuz Tatar’ın öldürülmesi, yolsuzluk, rüşvet gibi suçlarla anıldı.

Bora Kaplan'ın oğlu Muhammet Kaplan'ın sünnet düğününde Hakan Altun, İzzet Yıldızhan ve Hande Yener gibi isimler sahne aldı.