Süre bitti, çekilmedi

Süre bitti, çekilmedi
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) dün Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin itirazları karara bağladığı ve dört adayı ilan ettiği toplantı öncesine kadar muhalefet kulislerinde ve kamuoyunda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem...

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) dün Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin itirazları karara bağladığı ve dört adayı ilan ettiği toplantı öncesine kadar muhalefet kulislerinde ve kamuoyunda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilebileceği beklentisi konuşuluyordu. Ancak İnce, herhangi bir açıklama yapmayarak adaylığa devam edeceğini ortaya koydu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İnce’nin önceki gün yaptığı toplantıya ilişkin dün kulis bilgileri paylaşıldı. İnce’nin görüşmeden sonra “çekilmeyeceği” mesajı vermesine karşın TV100 yazarı Erdoğan Aktaş iddialı bir yazı kaleme alarak “Büyük olasılıkla bu akşam (dün akşam) saatlerinde İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak” dedi.


KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEK
Ancak Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nun oylarını böleceği gerekçesiyle eleştirilerin odağında olan, aday olması için gereken 100 bin imzaya dördüncü günde ulaşabilen İnce ise herhangi bir açıklama yapmadı. Bunun üzerine Memleket Partisi’nden istifa haberi geldi. Partinin kurucularından olan Parti Meclisi üyesi Eşber Atila, Kılıçdaroğlu’na destek vermek için partisinden istifa etti.

Atila, sosyal medyadan paylaştığı istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün artık birçok farklı siyasi görüşün kabul ettiği, hatta birbirlerine zıt diyebileceğimiz partilerin dahi uzlaştığı, bizlerin Genel Başkanlığını yapmış Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek; tek adam dönemini bitirmek, saray rejimini sonlandırmak isteyen herkesin ödevi haline gelmiştir. Eksilten, ayrıştıran tarafın değil; birleştiren, bütünleşen tarafın yararlı olduğuna inanmaktayım.”