SHOR: Suriye'de askeri mezuniyet törenine saldırı; ölü ve yaralılar var

SHOR: Suriye'de askeri mezuniyet törenine saldırı; ölü ve yaralılar var
Gazete Pencere Haber MerkeziSuriye Savunma Bakanı’nın da katıldığı askeri mezuniyet törenine düzenlenen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) açıklamasına...


Gazete Pencere Haber Merkezi

Suriye Savunma Bakanı’nın da katıldığı askeri mezuniyet törenine düzenlenen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) açıklamasına göre Humus’ta harp okulu mezuniyet törenine drone saldırısı düzenlendi. SOHR, aralarında asker ve yakınlarının da olduğu çok sayıda kişinin ölü ve yaralı olduğunu açıkladı.

Resmi olmayan rakamlara göre 60'tan fazla kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi de yaralandı.

SOHR, İHA saldırısının askeri okulda yeni subayların mezuniyeti sırasında gerçekleştiğini ve törene Suriye ordusunun komutanları ile Suriye Savunma Bakanı'nın da katıldığını kaydetti.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA da İHA saldırısını doğrulayarak saldırıda çok sayıda sivil ve askeri personelin öldüğünü duyurdu.

Uluslararası haber ajansı Reuters da bir görgü tanığına dayanarak saldırının tören bittikten sonra yapıldığını duyurdu.

Humus'taki askeri okulda düzenlenen mezuniyet törenine insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıda Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ın yaralanıp yaralanmadığı belirsiz.

Kimi kaynaklara göre Savunma Bakanı saldırıdan dakikalar önce törenden ayrıldı, kimi kaynaklara göre ise Savunma Bakanı yaralandı.

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada "tanınmış uluslararası taraflarca desteklenen silahlı terör örgütlerinin bugün öğleden sonra Humus'ta askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef aldığı" belirtildi.

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ayrıca "tam güç ve kararlılıkla" karşılık vereceklerini söyledi.

Suriye analisti Charles Lister paylaştığı Tweet'te Suriye hükümetinin saldırıya karşılık olarak İdlib'i vurduğunu ve sivil kayıplara yol açtığını söyledi.

Lister ayrıca İHA saldırısının Esad yanlısı güçlere yönelik en kritik saldırılardan biri olduğunu vurguladı.

3 günlük yas ilan edildi

Esad yönetimi, Humus'taki harp okulu öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan saldırısı sonucu hayatını kaybeden sivil ve askerler için 6 Ekim'den itibaren 3 gün resmi yas ilan etti.


Vurulan yerler arasında cihatçı örgütlerin kontrolünde olan İdlib bölgesindeki Cisr Eş Şuğur ve Eriha gibi ilçeler yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözlem noktalarının da olduğu İdlib’te ana elektrik santralinin vurulması sonucu şehrin tümünde elektrikler kesildi.