Suriye'de askeri mezuniyet törenine saldırının bilançosu ağırlaşıyor: 80 ölü, 240 yaralı

Suriye'de askeri mezuniyet törenine saldırının bilançosu ağırlaşıyor: 80 ölü, 240 yaralı
Suriye'de Humus Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındığı saldırıda 80 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi yaralandı.Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas'ın...

Suriye'de Humus Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındığı saldırıda 80 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi yaralandı.

Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas'ın törenden ayrılmasından dakikalar sonra gerçekleşen saldırıda hem siviller hem de askeri personel hayatını kaybetti.

Ordudan yapılan açıklamada, patlayıcı yüklü insansız hava araçlarının törenin sona erdiği sırada yerleşkeyi hedef aldığını bildirdi.

Suriye Sağlık Bakanı Hasan el Gabaş, İHA saldırısında ölenlerin sayısının 80'e (6 kadın, 6 çocuk), yaralı sayısının da 240'a (55 kadın 22 çocuk) yükseldiğini açıkladı. Bakan Gabaş, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olması sebebiyle ölü sayısının daha da artabileceğini ifade etti. 

Ne olmuştu?

Humus’ta dün harp okulu mezuniyet törenine drone saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrası yapılan ilk açıklamada, can kaybının 60 olduğu, onlarca kişinin de yaralandığı belirtilmişti. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR), saldırının askeri okulda yeni subayların mezuniyeti sırasında gerçekleştiğini ve törene Suriye ordusunun komutanları ile Suriye Savunma Bakanı’nın da katıldığını kaydetti.

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada “tanınmış uluslararası taraflarca desteklenen silahlı terör örgütlerinin bugün öğleden sonra Humus’ta askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef aldığı” belirtildi.

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ayrıca “tam güç ve kararlılıkla” karşılık vereceklerini söyledi.

3 günlük yas ilan edildi

Esad yönetimi, Humus’taki harp okulu öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan saldırısı sonucu hayatını kaybeden sivil ve askerler için 6 Ekim’den itibaren 3 gün resmi yas ilan etti.

TIKLAYIN - SHOR: Suriye’de askeri mezuniyet törenine saldırı; ölü ve yaralılar var