Suriyeli insan hakları savunucusu Ahmet Katie'den haber alınamıyor

Suriyeli insan hakları savunucusu Ahmet Katie'den haber alınamıyor
İstanbul Yusupaşa'daki işyerinden 27 Kasım'da gözaltına alındığı bildirilen geçici koruma statüsündeki insan hakları savunucusu Katie'den haber alınamıyor.27 Kasım 2023 tarihinde saat 17.00'de İİstanbul Yusupaşa'daki işyerinden...

İstanbul Yusupaşa'daki işyerinden 27 Kasım'da gözaltına alındığı bildirilen geçici koruma statüsündeki insan hakları savunucusu Katie'den haber alınamıyor.

27 Kasım 2023 tarihinde saat 17.00'de İİstanbul Yusupaşa'daki işyerinden çıkan Suriyeli insan hakları savunucusu Ahmed Katie’den o günden beri haberi alınamıyor.

Katie'nin eşi, tutuklanma nedenini öğrenmek için bir avukata vekâlet verdiğini belirtti. Ayrıca, çeşitli insan hakları kuruluşları ve hükümet kurumlarına  başvuran akrabalarının da gözaltına alınma koşullarını öğrenmeye çalıştığını dile getirdi. 

"Taciz ve baskılar nedeniyle çalışmalarını askıya almıştı"

Sığınmacı Hakları Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ahmed Katie gözaltına alınmadan önce aynı bölgede çalışan bir akrabasına, kendisinin telefonla aranarak “Emniyet’ten çağrıldığını” söylemiş, ancak nereye gitmesi gerektiğini açıklamadığını anlattığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Ahmet Katie'nin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı taciz ve baskılar nedeniyle Ekim ayının sonunda insan hakları çalışmalarını askıya alma kararı aldığı da belirtildi.