Tanıdığını bir gün sonra hatırladı

Tanıdığını bir gün sonra hatırladı
Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, kendisi hakkında Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum’daki geceliği 100 bin TL’lik otelde ücretsiz kaldığını iddia eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında savcılığa...

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, kendisi hakkında Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum’daki geceliği 100 bin TL’lik otelde ücretsiz kaldığını iddia eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Toklu, Eylül 2020’de söz konusu otelde kaldığını ve 35 bin lira ödeme yaptığını söyledi. Toklu, “Sezgin Baran Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım” dedi.
Toklu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Sedat Peker hakkında “iftira”, “hakaret, “ kişisel verileri ele geçirmek” suçlarından dava açılmasını istedi.  Esat Toklu Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili şunları kaydetti:
AİLEMLE GİTTİM
“Adı geçen Paramount Otel’e 2020 yılı Eylül ayının sonlarına doğru ailemle tatil yapmak için gittim. Konaklama bedeli olan 35 bin lirayı otelin hesabına şahsi hesabımdan gönderdim. Sezgin Baran Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu.”
Toklu, ayrıca HSK 1. Dairesi’ne kendisi hakkında inceleme yapılması talebiyle dilekçe verirken, nöbetçi sulh ceza hakimliğinden de Peker’in yayınladığı videoya erişim engeli getirilmesini istedi.
Toklu, önceki günkü açıklamalarında şunları söylemişti:
“Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim. Sezgin Baran Korkmaz adlı şahsı tanımam, hiçbir ilgim de yoktur. Onunla ilgili bir karar vermiş de değilim.”