Tatvan Belediyesi o ihaleyi iptal etti

Tatvan Belediyesi o ihaleyi iptal etti
AKP’li Tatvan Belediyesi’nin eski hizmet binasının satışı ile ilgili Gazete Pencere’nin gündeme getirdiği satış ihalesi, belediye tarafından iptal edildi. İlçenin Tuğ Mahallesi’nde yer alan 882,56 metrekarelik ticari amaçlı...

AKP’li Tatvan Belediyesi’nin eski hizmet binasının satışı ile ilgili Gazete Pencere’nin gündeme getirdiği satış ihalesi, belediye tarafından iptal edildi. 

İlçenin Tuğ Mahallesi’nde yer alan 882,56 metrekarelik ticari amaçlı bina ve arsa olarak tanımlanan hizmet binasının satışı için 25 Mayıs 2023 tarihinde ilan açılmıştı.

Satış ihalesi ise 14 Haziran günü yapıldı. Açık artırma yöntemiyle yapılan ihale sonunda, söz konusu gayrimenkul, dört kişiden oluşan bir ortaklık tarafından alındı.

Ancak satış ihalesinin tepki toplaması ve gazeteci Sinan Aygül’ün de bu ihaleden hemen sonra saldırıya uğramasıyla, belediye satıştan geri adım atmak zorunda kaldı. 

Belediye kaynaklarından edilen bilgilere göre, söz konusu ihale, belediye tarafından tek taraflı olarak iptal edildi.

TIKLAYIN - AKP’li belediyenin yönettiği ilçe haraç mezat!

İhalenin iptali için dava açıldı

Öte yandan belediyenin bu kararından hemen önce HDP’li belediye meclis üyeleri söz konusu ihaleyle ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla meclis üyeliği görevinden uzaklaştırılan Avukat Diyar Orak ve Rahşan Kılıçarslan tarafından Van Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, ihalenin “hukuka aykırı olması” nedeniyle iptali ve yargılama esnasında yürütmenin durdurulması talep edildi.

HDP’li belediye meclis üyeleri adına mahkemeye iletilen dava dilekçesinde, Belediye Meclisi’nin 27 Ocak 2021 tarihinde almış olduğu "İlçemizde belediyeye ait tüm taşınmazların satışının kabulü" kararı anımsatıldı. Karar kapsamında Belediye Encümeni’nin satış için yetkilendirildiği ifade edilerek, bu işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

Söz konusu satış ihalesinin de bu yetki kapsamında alınmasından ötürü hukuka aykırı olduğu ve kamu yararı gözetilmediği için ihalenin iptali talep edildi.

Sinan Aygül'e yönelik saldırı

Satış girişimiyle gündeme gelen ihale sonrası konuyu sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Sinan Aygül, belediye başkanının korumaları tarafından saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren iki şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.