"Tayyip Bey kısa pantolonluyken..."

"Tayyip Bey kısa pantolonluyken..."
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisi Millet İttifakı'nda yer aldığı için Erdoğan'ın Erbakan üzerinden yönelttiği eleştirilere çarpıcı bir açıklamayla cevap verdi. Karamollaoğlu, "Tayyip Bey daha kısa...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisi Millet İttifakı'nda yer aldığı için Erdoğan'ın Erbakan üzerinden yönelttiği eleştirilere çarpıcı bir açıklamayla cevap verdi. Karamollaoğlu, "Tayyip Bey daha kısa pantolonluyken ben Erbakan Hoca ile çalıştım" dedi.

Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kendisine önerildiğini, o dönem Erdoğan'ın Sivas'a gittiğini, aday olmayacağını söylediğinde Erdoğan'ın çok rahatladığını söyledi.


Karamollaoğlu TV5 televizyonunda, kanalın genel yayın yönetmeni Mustafa Yılmaz'ın sorularını cevapladı. Mustafa Yılmaz'ın, Erbakan üzerinden Saadet Partisi ve Karamollaoğlu'na yönelik eleştirileri hatırlatması üzerine Karamollaoğlu şunları söyledi:


"ERBAKAN HOCA İLE 1967'DE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM"

Sayın Erdoğan'ın kısa pantolonlu iken o daha on üç yaşındayken ben Erbakan Hoca'yla beraber Konya'da çalıştım. 1967 yılında. Ben Erbakan'ı 1967'de tanıdım. İlk defa Odalar Birliği'ndeyken, Odalar Birliği'nde döviz dağıtımını yaparken benim gibi beş tane arkadaşa o görevi vermişti. Tekstilde Odalar Birliği'ne tahsis edilen dövizin nasıl dağıtılacağını bana bıraktılar. On milyon, on beş milyon dolarlık talep var. Bir buçuk milyon dolar bize verdiler. Tahsis ettiler. Ben de onu üç yüz, beş yüz tane firmaya dağıttım. Sonra bunu bu hakkı iptal etti hükümet. Arkasından kendileri bizim üç yüz, beş yüz firmaya verdiğimizi üç beş firmaya verdi. Ne zaman? 1968 yılında.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN ERBAKAN ANILARI...

Sonra ne oldu? Odalar Birliği Başkanlığı'na aday oldu. Ben o zaman onunla beraber. Her cuma Erbakan Hoca bir yerde namaz kılar. Cumayı, üç beş arkadaş biz de onunla beraber kılarız. O günkü şartlarda etli ekmek yeriz, pide yerdik biz. Bir yere gideriz lokantada pideyi yeriz. Arkasından Erbakan Hoca tasavvurlarını, düşüncelerini, hatıralarını anlatırdı. O kadar çok hatıra anlattı ki ben hepsini birden yazmaya kalksam emin olun ciltler tutar. Biz Erbakan Hoca'yı öyle tanıdık. Kendisi Odalar Birliği Başkanlığı'ndan uzaklaştırıldığında, seçim iptal edildiğinde ben yine yanındaydım.

Ve Erbakan Hoca, o zaman 1969'da ilk talimatını verdi. 1969 seçimlerinde tek olarak o kazanmıştı. Aslında daha fazla bağımsız milletvekili adayları da vardı. Kendisi Meclis'e girdi. 1969 seçimlerinde, ilk verdiği talimat ESAM'ın kurulması oldu. O zaman ESAM kuruldu ve ortada daha parti bile yok. 'Bizim ESAM gibi fikri çalışma yapacak bir kurula ihtiyacımız var' demişti. O zaman Kahraman Emmioğlu ve rahmetli Cevat Ayhan ciddi bir çalışma yapmıştı, ortak pazarın ne olduğunu anlatan. Ve Erbakan Hoca o çalışmaya dayanarak Meclis'te çok uzun bir konuşma yapmıştı.

"TAYYİP BEY GENÇLİK KOLLARINDAYKEN BEN İLÇE YÖNETİCİSİYDİM"

Tayyip Bey, 'ben gençlik kolları başkanıydım' dediği zaman ben askerdeydim. Yedek subay olarak askerliğimi levazım amirliğinde yaptım. Asker dönüşü partide üyelik sonrasında Fatih İlçe Başkan yardımcısı oldum. Ben öyle tepeden başlamadım. Tayyip Bey gençlik kollarındayken ben Fatih İlçe Başkan Yardımcısıydım. Bunun için Tayyip Bey bunları bilmiyor diye düşünüyorum. Gençlik kollarındayken heyecanlıydı. Güzel şiirler okurdu. Erbakan Hocamız da davet ederdi şiir okuması için. O da okurdu, Necip Fazıl'dan vs.

"İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BANA ÖNERİLDİ, KABUL ETMEDİM"

Sevdiğimiz bir insandı. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için benim ismim geçiyordu. Ben de kabul etmemiştim. Hatta 'Temel ağabey İstanbul Belediyesi için ne düşünüyor?' diye Sivas'a gelmişti. O zaman ben kabul etmedim, içi rahatlamıştı.