TBMM Başkanvekili Önder'den Kurtulmuş'a: Yargıtay kararı anayasal düzene dönük bir darbe girişimi

TBMM Başkanvekili Önder'den Kurtulmuş'a: Yargıtay kararı anayasal düzene dönük bir darbe girişimi
BMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a gönderdiği mektupta Yargıtay'ın Can Atalay hakkında aldığı kararı kendi yönettiği oturumda okumayacağını söylediHEDEP’li TBMM Başkanvekili Sırrı...

BMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a gönderdiği mektupta Yargıtay'ın Can Atalay hakkında aldığı kararı kendi yönettiği oturumda okumayacağını söyledi

HEDEP’li TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda “Can Atalay hakkındaki AYM kararını uygulamayıp, üzerine bir de TBMM’ye “hükmü okutup, vekilliği düşürün” şeklindeki hukuk dışı yaklaşımını, anayasal düzene dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyorum” dedi.

Önder’in gönderdiği mektup şöyle:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararını uygulamayıp, üzerine bir de TBMM’ye “hükmü okutup, vekilliği düşürün” şeklindeki hukuk dışı yaklaşımını, anayasal düzene dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyorum.

Sayın Başkan,

Halk iradesine, Anayasaya ve hukuka karşı geliştirilen bu fütursuzluk, başta siz olmak üzere bütün Meclis tarafından yok hükmünde sayılıp hak ettiği cevabı almalıdır.

Bu itibarla, anılan hüküm Meclis Genel Kurulunda okutulmayıp iade edilmelidir. Aksi halde, kendi nöbetimde bunu okutmayı kabul etmeyeceğimi bildirmek isterim. Bunun Anayasaya, evrensel hukuk ilkelerine ve ettiğim görev yeminine en uygun tutum olduğunu düşünüyorum."