TBMM Danışma Kurulu Yargıtay kararına ilişkin toplanıyor

TBMM Danışma Kurulu Yargıtay kararına ilişkin toplanıyor
TBMM Danışma Kurulu'nun Yargıtay kararına karşı saat 17.00'de toplanacağı bildirildi.Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu'nun, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararına ilişkin Numan Kurtulmuş başkanlığında saat 17.00'de...

TBMM Danışma Kurulu'nun Yargıtay kararına karşı saat 17.00'de toplanacağı bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu'nun, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararına ilişkin Numan Kurtulmuş başkanlığında saat 17.00'de toplanacağı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de TBMM Danışma Kurulu toplantısına partisini temsilen katılacağını sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'la telefonla görüştüm ve kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim. Kendisi ağırlamakta olduğu Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti. Kendisinin başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına partimiz adına bizzat katılacağım."

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, dün vermiş olduğu kararla Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği "hak ihlali" kararına uymayacağını belirtmiş ve hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.

Yargıtay'ın söz konusu kararı hukukçular ve muhalefet tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. AKP tarafından da Yargıtay'a tepki gösteren açıklamalar yapılırken, Cumhurbaşkanı danışmanları Yargıtay'ın kararını savunarak AYM'yi hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kararı anayasal düzene karşı bir kalkışma olarak nitelendirip "bastırılmalıdır" ifadelerini kullanarak CHP Meclis grubunu olağanüstü toplayarak, vatandaşları yargı darbesine karşı direnmeye davet etmişti.