TBMM’de Kürtçe kartvizite ‘ücret’ karşılığında onay verilirken Kürtçe bloknota vize çıkmadı

TBMM’de Kürtçe kartvizite ‘ücret’ karşılığında onay verilirken Kürtçe bloknota vize çıkmadı
Gazete Pencere Haber MerkeziHEDEP milletvekillerinin Kürtçe kartvizit talebi ‘ücret’ karşılığında yerine getirilirken Kürtçe bloknot talebi “Türkçe dışında bir dil talebi” olduğu gerekçesiyle reddedildi.HEDEP Muş Miletvekili...

Gazete Pencere Haber Merkezi


HEDEP milletvekillerinin Kürtçe kartvizit talebi ‘ücret’ karşılığında yerine getirilirken Kürtçe bloknot talebi “Türkçe dışında bir dil talebi” olduğu gerekçesiyle reddedildi.

HEDEP Muş Miletvekili Sezai Temelli, TBMM Basımevi ve Hizmetlerinin elektronik sipariş sistemine kartvizit dışında bloknot için de Kürtçe basılması yönünde bir sipariş talebinde bulundu.


Konuyla ilgili açıklama yapan Temelli “2018 yılında Kürtçe kartvizit basımı talebi milletvekillerimiz sürekli talep oluşturduğu halde gerekçesiz bir şekilde reddediliyordu. O süreçte Meclis Başkanlığı, sekretaryası ile yapılan yazışmalar ve uzun uğraşlar sonucu ücret karşılığında Kürtçe kartvizitler basıldı” dedi.

Kürtçe kartvizit basımını ücret karşılığı yapabildiklerini belirten HEDEP milletvekili bu dönem de Kürtçe kartvizit dışında Kürtçe bloknot bastırmak istediklerini belirtti.

Meclis Basın Yayınevi’nin bu talebi uzun süre beklettiğini ifade eden Temelli, Meclis Genel Sekreterliği İdari Birimlerine dilekçe ile başvurarak taleplerinin reddedilme gerekçesini sorduklarını, verilen yanıtta ‘Türkçe dışındaki dillerde talep edildiği için karşılanmamıştır’ denildiğini söyledi.