TCG Anadolu, Sarayburnu'nda

TCG Anadolu, Sarayburnu'nda
Dünyanın ilk SİHA gemisi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılan TCG Anadolu, Sarayburnu'na demirledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gemi, yarın ziyarete açılacak.TCG Anadolu, bugün sabah saatlerinde Sarayburnu'na...

Dünyanın ilk SİHA gemisi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılan TCG Anadolu, Sarayburnu'na demirledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gemi, yarın ziyarete açılacak.

TCG Anadolu, bugün sabah saatlerinde Sarayburnu'na demirledi. Vatandaşlar geminin ziyarete açılmasını beklemeden dışarıdan ziyaret etmeye başladı ve fotoğraf çekti. Sarayburnu Limanı’nda demirleyen devasa gemi, 17 Nisan tarihinde 13.00 ile 18.00 saatleri arasında, 18-23 Nisan 10.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.


TCG ANADOLU İLE F-16 YAN YANA

Milli Savunma Bakanlığı, yayınladığı video ile TCG Anadolu gemisine eşlik eden F-16'ları gösterdi. Video ile paylaşılan notta, "Gurur! TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Gemimiz, 2 adet F-16 uçağının iştiraki ile Marmara Denizinde eğitimler icra etti" ifadelerine yer verildi.

F-16'ların TCG Anadolu'dan kalkmaması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu'yu ilk olarak uçak gemisi olarak tanımlamış, daha sonra SİHA gemisi ifadesini kullanmıştı.