Tece Polisevi saldırısında beş sanık için tahliye kararı

Tece Polisevi saldırısında beş sanık için tahliye kararı
Mersin Mezitli'de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin davada beş sanık tahliye edildi. Geçen yıl eylül ayında gerçekleşen ve polis memuru Sedat Gezer'in şehit olduğu saldırıya dair davada tutuklu iki sanık kaldıMersin’in...

Mersin Mezitli'de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin davada beş sanık tahliye edildi. Geçen yıl eylül ayında gerçekleşen ve polis memuru Sedat Gezer'in şehit olduğu saldırıya dair davada tutuklu iki sanık kaldı

Mersin’in Mezitli ilçesinde polis memuru Sedat Gezer’in şehit olduğu Tece Polisevi’ne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 10 şüphelinin bulunduğu davada tutuklu 7 sanık hakkında karar verildi. Dinlenen tanık beyanları, gelen rapor içerikleri, savunmalarının alınmış olmaları ve dosya kapsamı da dikkate alınarak 5 sanık tahliye edildi. Diğer 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Davada terörist Dilşah Ercan ile paramotorda parmak izi saptanan ve teröristleri saldırıya hazırladığı belirlenen Ahmet Ahmo’nun yakalanması için çalışmalar sürerken, Fatih S. de tutuksuz yargılanıyor.

Mersin’in Mezitli İlçesi Tece Polisevi’ne 26 Eylül 2022’de gerçekleştirilen bombalı ve silahlı eyleme dair 8 kişi hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu yargılanan Abdulgalip Gök ve Sait Demir ile avukatları ve bazı tanıklar duruşmada hazır bulunurken, başka bir dosyadan tutuklu bulunan Fatih Süle, tutuklu yargılanan Mazlum Karaboğa ve diğer tutuklular bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

'Olay yerini görmeye gittim'

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada SEGBİS aracılığıyla savunma yapan Fatih Süle, polisevi yakınında marketinin olduğunu, patlama sesini duyduktan sonra olay yerini görmeye gittiğini ifade etti. Olayla hiçbir alakasının olmadığını anlatan Süle, müşteki pozisyonunda olması gerekirken sanık pozisyonunda olduğunu söyledi. Ardından silahlı eylemde yaşamını yitiren HPG'li Dilara Ürper (Sara Tolhildan) ve Emek Feremez Hisên'in (Rûken Zelal) Tece Polisevi yakınına bırakan taksici tanık olarak dinlendi. 

'Yardım etmek için aracıma aldım'

Ardından tutuklu yargılanan Ziraat Mühendisi Abdulgalip Gök, konuştu. Tarsus Yaramış Köyü’nde yaşadığını iki kadın HPG’liyi orada gördüğünü kendilerini yola bırakmasını istediklerini söyleyen Gök, yardım etmek amacıyla iki kadını aracına aldığını ve Mersin’e kadar bıraktığını belirtti. Gök, konuyla hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

Gök’ün avukatı Mercan Fidanoğlu ise, “2 kadın PKK’li Çukurova’nın göbeğine giriyor ve müvekkilim yardım etmek amacıyla aracına alıyor, suça yardım etmiş ve iş birliği içerisinde olmuş olsaydı Tarsus E5 karayolunu kullanmazdı, kestirmeden giden ve hiçbir mobese kamerasının olmadığı yolları tercih ederdi. Burada acıyı kaynağından olmayandan çıkarıyorsunuz” diyerek müvekkilinin beraat edilmesini talep etti.

Diğer sanıklar da önceki beyanlarını tekrarlayarak tahliye ve beraatlerini istedi. 

DAVA 10 Kasım'a ertelendi

Mahkeme, sanıklardan Zeki Önen, Ahmet Erdoğan, Kahraman Bağış, Mazlum Dolaşır ve Mazlum Karaboğa'nın tahliyesine Sait Demir ve Abdulgalip Gök'ün tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 10 Kasım'a erteledi.