Tevfik Göksu: Kamu bankaları belediyelere kredi verme konusunda çok cömert kurumlar değil

Tevfik Göksu: Kamu bankaları belediyelere kredi verme konusunda çok cömert kurumlar değil
Esenler Belediye Başkanı ve İBB'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Fox TV'de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu.Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fox TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına...

Esenler Belediye Başkanı ve İBB'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Fox TV'de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fox TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu.

Önümüzdeki yerel seçimlerde AKP'den İBB aday adayı da olacağı belirtilen Göksu, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ve İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

"Bilmiyorum bakmam lazım bildiğim bir konu değil"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kamu bankaları tarafından verilmeyen kredilere ilişkin sorulan "AK Parti zamanında kamu bankalarından belediyeye kredi verildi mi" sorusunu yanıtlayan Göksu, "Bilmiyorum bakmam lazım benim bildiğimiz bir konu değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Bildiğim konu şu, kamu bankaları belediyelere kaynak kullandırma konusunda çok cömert kurumlar değil. Bu ülkede pandemi yaşanmış, deprem yaşanmış. Bu kurumlar cömert kurumlar değiller."

Göksu'nun, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ile olan "süt" tartışması gündem oldu.

"Süt konusunda şunu da söylemek isterim" diyen Tevfik Göksu ile gazeteci yazar Deniz Zeyrek arasındaki diyalog sosyal medyada gündem oldu. Göksu ve Zeyrek arasındaki diyalog şu şekilde:

Tevfik Göksu: Bugün sütün ortalama marketlerdeki litresi 20 lira. İstanbul Büyükşehir Blediyesi'ne maliyeti ne kadar biliyor musunuz Deniz Bey? 41 lira.

Deniz Zeyrek: Kaynağı nedir bunun?

Tevfik Göksu: Kaynağı burada. Kurumdan aldığımız veriler.

Deniz Zeyrek: Nerede? Ortalama süt 20 lira mı?

Tevfik Göksu: Marketlerden aldık buyrun.

Deniz Zeyrek: Marketlerde sütler 36 liraya falan satılıyor.

Tevfik Göksu: Onların yağına göre.

İlker Karagöz: TÜİK'in marketleri olmasın?