TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Adalet Bakanı'na yanıt: Can Atalay hakkında kesinleşmiş hüküm yok

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Adalet Bakanı'na yanıt: Can Atalay hakkında kesinleşmiş hüküm yok
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında "Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında" diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sosyal medyada yanıt verdi. Baş, Tunç'un söylediğinin...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında "Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında" diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sosyal medyada yanıt verdi. Baş, Tunç'un söylediğinin aksine Atalay için kesinleşmiş bir yargı hükmü olmadığını belirtti ve Adalet Bakanı'na 3 soru yöneltti.

TİP Genel Başkanı, Adalet Bakanı'na "Kesinleşmiş hüküm yok, dosya Yargıtay’da" hatırlatmasını yaptıktan sonra şu soruları sordu:

"Kesin hüküm olmadığına göre Anayasa 14 kapsamında olduğuna kim, nasıl karar veriyor?

Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi?

Milletvekili değilse şu anda yapılan seçimde nasıl TBMM Başkanlığı’na aday olabiliyor?"

TIKLAYIN: Adalet Bakanı Tunç’tan Can Atalay açıklaması: Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında!

"Bakan'ın beyanı yargıya talimat"

Öte yandan, Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi (PM) üyesi ve Avukat Özgür Urfa da sosyal medyada Adalet Bakanı Tunç'a yönelik paylaşım yaptı, "Adalet Bakanı, temyiz aşamasında olan ve henüz kesinleşmemiş bir davada yargılanan Can Atalay için "hükümlü" ibaresi kullanarak yargılamayı kendi kafasında bitirmiş ve mahkeme yerine geçerek karar vermiş. Bakanın bu beyanı yargıya verilmiş açık bir talimat değilse nedir?" ifadeleri kullandı.