TKP'den İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem

TKP'den İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem
Aksa Tufanı operasyonu ve sonrasındaki çatışmalar 8. gününde sürerken Türkiye’deki sosyalistler Filistin’e destek için eylem yaptıFilistin Halk Kurtuluş Cephesi de 13 Ekim’i direnişi yükseltme günü ilan ederek tüm dünyada...

Aksa Tufanı operasyonu ve sonrasındaki çatışmalar 8. gününde sürerken Türkiye’deki sosyalistler Filistin’e destek için eylem yaptı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de 13 Ekim’i direnişi yükseltme günü ilan ederek tüm dünyada İsrail ve saldırıya katılan ülkelerin büyükelçilikleri önünde eylem çağrısı yapmıştı.

Sosyalistler Filistin’e destek eylemi çağrılarında bulundu.

TKP Ankara’da eylem yaptı

İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan TKP Ankara İl Örgütü Filistin direnişine destek açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan TKP MK üyesi Ali Ufuk Arikan şunları söyledi:

On yıllardır insanlık tarihinin en onurlu direnişlerinden birine imza atan Filistin halkı, bu barbar işgalci güçlere ve onun destekçilerine hiçbir zaman boyun eğmedi, boyun eğmeyecek. Yıllardır süren direniş bunun en büyük kanıtı. Bu direnişin onurunu “ama Hamas” diyerek gölgeleyeceklerini düşünenler, Filistin halkını katliamlara boyun eğdirip haritadan sileceklerini düşünenler bir kez daha halkın büyük direnişine mutlaka yenilecek. Biliyoruz insanlık işgalcilere bir kez daha boyun eğdirip dersini verecek. İşgalciler mutlaka ama mutlaka kaybedecek. Direnen Filistin halkı mutlaka kazanacak.