Tolga Şardan: Comanchero'nun lideri Buddle, Türk vatandaşlığı için İstanbul'da lüks bir rezidanstan daire aldı

Tolga Şardan: Comanchero'nun lideri Buddle, Türk vatandaşlığı için İstanbul'da lüks bir rezidanstan daire aldı
T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında "mavi bülten"le aranan Comanchero'nun lideri Mark Buddle'ın Türk vatandaşlığına geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptığını belirterek "Buddle'in İstanbul'un orta...

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında "mavi bülten"le aranan Comanchero'nun lideri Mark Buddle'ın Türk vatandaşlığına geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptığını belirterek "Buddle'in İstanbul'un orta yerinde lüks bir rezidanstan daire sahibi olduğu ifade ediliyor" diye yazdı.

İstanbul'da uyuşturucu çetesi Comanchero'ya yönelik operasyonunun yankıları devam ederken T24 yazarı Tolga Şardan, bugunkü yazısında Comanchero'nun lideri Mark Buddle'ın Türk vatandaşlığına geçmek için İstanbul'un orta yerinde lüks bir rezidanstan daire sahibi olduğunu belirtti.

Şardan yazısına şöyle devam etti:

"Buddle'ın Türk vatandaşlığına geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptığı bilgileri mevcut. İtiraf etmek gerekir ki; KKTC'li meslektaşlarımız bu konuda bizlerden daha bilgililer.

Taşınmaz satın alarak Türk vatandaşlığına geçilmesi uygulaması çerçevesinde; Buddle'in İstanbul'un orta yerinde lüks bir rezidanstan daire sahibi olduğu ifade ediliyor, KKTC mahreçli haberlerde.

Söz konusu dairenin Kasım 2020'de Şişli Tapu Müdürlüğü'ne tescili yapıldı.

Bu tescilden bir hafta sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne gelen yazıyla Buddle'ın vatandaşlık alması için gerekli tapu kaydı ulaştırıldı.

Ayrıca Buddle'ın Bodrum'da dairelerinin bulunduğu biliniyor.

Böylelikle Buddle'ın Türk vatandaşlığı için başvuru yaptığı anlaşılıyor. Süreçte Buddle'ın KKTC'den Türkiye'ye geldikten sonra Avustralya'ya gönderildiğini dikkate alırsak, ya başvurusu askıya alındı ya da kabul edilmedi.

Bu arada, Buddle'a KKTC'de bir milyon 200 bin dolar karşılığında üç daire satan Bulut Atacan hakkında KKTC'de soruşturma başlatıldı. Kasım başında görülen davada Atacan için yurt dışına çıkma yasağı konuldu."

Yazının tamamını okumak için tıklayın