Trendyol’dan “Filistin temalı ürünlerin kaldırıldığı” iddiasına yalanlama

Trendyol’dan “Filistin temalı ürünlerin kaldırıldığı” iddiasına yalanlama
Trendyol, Filistin temalı ürünlerinin platformlarında kasıtlı olarak kaldırdığı iddia edildi. İddiaya ilişkin Trendyol’dan yapılan açıklamada, “Ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır”...
Trendyol, Filistin temalı ürünlerinin platformlarında kasıtlı olarak kaldırdığı iddia edildi. İddiaya ilişkin Trendyol’dan yapılan açıklamada, “Ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır” denildi. 

Trendyol’dan yapılan açıklamada, “Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır. Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde bir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır. Türkiye’nin Trendyol’u olarak, tarihin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.” denildi.

Boykot çağrısı yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yazıcı’dan açıklama

İddialara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Trendyol’un yaptığı bu büyük yanlıştan hemen dönmesini bekliyoruz. Eğer ivedilikle bu yoldan dönmezlerse ülke çapında boykot çağrısı yapacağız” açıklaması yapmıştı.

Paylaşımının ardından Trendyol yönetimi tarafından arandığını dile getiren Yazısı şunları söyledi:

“Trendyol üst yönetiminden konuyu izah etmek için aradılar. Yaşanan hadisenin tamamen sistemsel sebeplerden kaynaklandığını ve gerekli düzeltmelerin yapıldığını aktardılar. Ortaya çıkan tablodan ötürü çok üzgün olduklarını da bildirdiler. Bu konudaki açıklamalarını doğru kabul edip, pazaryerlerindeki ilgili işletmelerin varlığını yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

Öte yandan sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Trendyol hakkında iddialarının ardından tepki gösterdi. Kullanıcılar uygulamayı ve üyeliklerini sildiklerini duyurdu.