TÜRGEV’den valiliğe

TÜRGEV’den valiliğe
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 20 ilin valisi değiştirildi. Aynı zamanda kayyum olarak görev yapan Diyarbakır ve Van valileri merkeze çekildi. Kararnamede, İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan ve Bakan Süleyman...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 20 ilin valisi değiştirildi. Aynı zamanda kayyum olarak görev yapan Diyarbakır ve Van valileri merkeze çekildi. Kararnamede, İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan ve Bakan Süleyman Soylu'ya yakın 6 bürokrat vali olarak atandı. Böylece 6 yıldır İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu'nun mülkiye içerisindeki kadrolaşması daha da arttı. Kararnameye göre, Ankara ve İstanbul valileri yerinde kaldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİNE ‘ŞAHİN’ ATAMA
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun yerine ise Mersin Valisi Ali İhsan Su atandı. Vali Su, hendek-barikat olayları sırasında Şırnak'ta görev yapıyordu. Bu operasyonlar sırasında Şırnak'ın merkezi ile Silopi, Cizre ve İdil ilçeleri büyük zarar görmüştü.

Van ve Diyarbakır valilerinin görevden alınmasında yine kayyum olarak yönettiği belediyelerdeki ihalelerle ilgili usulsüzlük iddialarının da etkili olduğu öne sürülüyor.

HÜSEYİN KOCABIYIK’IN EŞİ MERKEZE
Gezi davasında verilen mahkumiyet kararlarını eleştiren eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın eşi olan ve bu nedenle geçici olarak merkeze çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık da resmen merkeze alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında yürütülen birçok idari soruşturmayı yöneten Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün de Uşak valisi oldu.

NESİN VAKFI’NI DENETLEYEN MÜDÜR, VALİ OLDU
Bolu Valisi yapılan Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç da dikkat çeken bir isim. Nesin Vakfı hesaplarına bloke konulmasına giden süreç, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerle başlatılmıştı. Yapılan denetimlerde Nesin Vakfı'nın izinsiz yardım topladığı ve hakkında işlem yapılması istenmişti.

İLK TÜRBANLI VALİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı da Afyonkarahisar Valiliği'ne atandı. İlk türbanlı vali olarak tarihe geçen Doç. Dr. Yiğitbaşı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Kübra Güran Yiğitbaşı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinin de yönetiminde yer aldığı TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Kalplerin Direnişi" adlı belgesel çeken yeni Afyonkarahisar Valisi 43 yaşındaki Kübra Güran Yiğitbaşı, 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atanmıştı.