Türkiye %11.9 ile yönetiliyor

Türkiye %11.9 ile  yönetiliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin vesayeti altında olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Saray, vesayet sahibi küçük partiden izin almadan karar alamaz durumda,” dedi.Gazeteci Murat Yetkin’e...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin vesayeti altında olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Saray, vesayet sahibi küçük partiden izin almadan karar alamaz durumda,” dedi.
Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yıl seçimden önce Abdullah Öcalan’ın mektubunun TRT’den okunmasına atıfta bulunarak “Bu vesayetin ve çıkar birliğinin sürdürülmesi pahasına ikilinin yerel seçimlerde İmralı’ya nasıl sığındıklarını da biliyoruz” dedi ve ekledi: “Şu anda Türkiye son seçimlerde yüzde 11,9 oy almış bir partinin tahakkümü altında yönetiliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi küçük bir partinin vesayetinde düşe kalka yoluna devam etmeye çalışıyor. Öyle bir noktaya gelindi ki, Saray, bu küçük partiden izin almadan karar alamaz duruma geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün kararlarını MHP Genel Başkanı Bahçeli’den onay alarak, izin alarak açıklıyor.”
MHP lideri Bahçeli’nin bütün bunları kamuoyu önünde de söylediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bahçeli, Erdoğan’ı adeta erken seçime gitmekle tehdit ediyor. Erdoğan da iktidarını korumak için vesayeti kabullenmek zorunda. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetini en iyi Erdoğan biliyor. Özetle, davul Erdoğan’ın boynunda, tokmak Bahçeli’nin elinde” dedi.