Türkiye ya hukuk devleti olacak ya da devlet olmaktan çıkacak

Türkiye ya hukuk devleti olacak ya da devlet olmaktan çıkacak
Sedat Peker’in iddialarına ilişkin Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı, Bidebunuizle yayınında değerlendirmelerde bulundu. Avcı, “Türkiye’de yargı mekanizması eskisine göre çok daha fazla iktidara bağımlı....

Sedat Peker’in iddialarına ilişkin Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı, Bidebunuizle yayınında değerlendirmelerde bulundu. Avcı, “Türkiye’de yargı mekanizması eskisine göre çok daha fazla iktidara bağımlı. Türkiye’de iddialar doğrudan devleti ilgilendirdiğinde görmemeye çalışılıyor. O kadar büyük hukuksuzluklar ortaya döküldü ki, biraz zaman geçince kanıksamaya başlayacağız” dedi.
“Türkiye bir kere şuna karar vermeli” diyen Avcı, “Türkiye ya hukuk devleti olacak ya da devlet olmaktan çıkacak. Biz diyoruz ki her sorun sistemin düzelmesi için kullanılacak. Bize yanlışlarımızı gösterecek. Bir siyasetçi yeraltıyla irtibata geçtiğinde onun hakkında sistemin harekete geçmesi lazım” ifadelerini kullandı. Avcı, iddiaların sadece iktidarı eleştirdiği için üstünün örtülmesinin devlete ihanet olacağını, anormallerin normalleştiğini belirtti.
Avcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iki şirket arasındaki alacak verecek meselesinde aracılık yaptığı iddiasına ilişkin, “Her sorun kendi mecrasında halledilmeli. İçişleri Bakanlığı bunun halledileceği yer değil. Tanıdığı olmayan ne yapacak. Bu sorunlar yargıda çözülmeli” dedi.