Türkiye'de Milliyetçilik Algısı anketinden çarpıcı sonuçlar

Türkiye'de Milliyetçilik Algısı anketinden çarpıcı sonuçlar
'Türkiye'de Milliyetçilik Algısı' araştırmasına göre; katılımcıların yüzde 52’si "Devletimin her yaptığıyla gurur duymuyorum" dedi. "Ülkesini eleştirmek, toplumun daha sağlıklı olması için gereklidir; bu vatana ihanet...

'Türkiye'de Milliyetçilik Algısı' araştırmasına göre; katılımcıların yüzde 52’si "Devletimin her yaptığıyla gurur duymuyorum" dedi. "Ülkesini eleştirmek, toplumun daha sağlıklı olması için gereklidir; bu vatana ihanet değildir" diyenlerin oranı yüzde 44. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin hazırladığı 'Türkiye'de Milliyetçilik Algısı' araştırmasının sonuçları açıklandı. Ferhat Kentel ve Hatem Ete tarafından hazırlanan araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi.

YÜZDE 47 'YANLIŞ DA YAPSA DEVLETİMİ SAVUNURUM'
Katılımcıların yüzde 41’i 'yanlış işler yaptığını düşünsem de devletimi savunurum' ifadesine katılırken yüzde 47’si katılmadı. İktidar ve muhalefet partileri arasında ciddi bir görüş ayrılığı görüldü. AK Partili ve MHP’li katılımcıların çoğu bu ifadeye katılırken CHP, İYİ Parti ve HDP’li katılımcıların çoğunluğu bu ifadeye katılmadı.

'EĞİTİM SEVİYESİ ARTTIKÇA 'DEVLETİN HER YAPTIĞIYLA GURUR DUYMUYORUM' DİYENLER ARTTI'
Katılımcıların yüzde 52’si “devletimin her yaptığıyla gurur duymuyorum” ifadesine katılırken, yüzde 35’i katılmadı. Eğitim seviyesi arttıkça 'Devletimin her yaptığıyla gurur duymuyorum' ifadesine katılma oranı artmaktadır.

'YÜZDE 44 ÜLKE ELEŞTİRİSİ VATANA İHANET DEĞİL'
Katılımcıların yüzde 44’ü 'Ülkesini eleştirmek, toplumun daha sağlıklı olması için gereklidir; bu vatana ihanet değildir' ifadesine kesinlikle katıldıklarını belirtti. “Kesinlikle katılıyorum” ve 'katılıyorum' cevabını verenlerin toplamı ise yüzde 73’tür.