Türkler vizeyi artık Hintli dev şirketten alacak

Türkler vizeyi artık Hintli dev şirketten alacak
Dünyanın en büyük vize şirketlerinden Hindistan merkezli BLS International Services (BLS), Türk şirketi iData Danışmanlık Ve Hizmet Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin, yüzde 100 hissesini satın almak için anlaşma imzaladı.Dünyanın...
Dünyanın en büyük vize şirketlerinden Hindistan merkezli BLS International Services (BLS), Türk şirketi iData Danışmanlık Ve Hizmet Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin, yüzde 100 hissesini satın almak için anlaşma imzaladı.

Dünyanın en büyük vize şirketlerinden Hindistan merkezli BLS International Services (BLS), Türkiye'ye hızlı girdi. Hintli dev, Türk şirketi iData Danışmanlık ve Hizmet Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin (iDATA) yüzde 100 hissesini satın almak için anlaşma imzaladı.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre Hintli dev, Türk şirketini ise 50 Milyon Euro ödeyecek. Türkiye merkezli önde gelen bir oyuncu olan iDATA, Vize ve Konsolosluk Hizmetlerinde uzman. Satın alma ile BLS'nin genişleyen portföyüne stratejik bir katkı haline getirecek.

15 ülke 37 merkez

Türkiye'de faaliyet gösteren iDATA, çeşitli hükümetlere kapsamlı vize başvuruları ve konsolosluk hizmetleri sunmaktadır. Şirket şu anda 15'ten fazla ülkede 37'den fazla Vize Başvuru Merkezi (VAC) işletmektedir ve Almanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki diplomatik misyonlara hizmet vermektedir.

Özellikle iDATA, 2006 yılından bu yana İtalya Diplomatik misyonuna ve 2012 yılından bu yana da Alman Hükümetine belirli coğrafyalarda Vize ve Konsolosluk Hizmetlerinin tek sağlayıcısı olmuştur. 2022 takvim yılı için denetlenen konsolide mali tablolara göre iDATA, 19,9 milyon EURO gelir ve 10,4 milyon EURO FAVÖK elde etti.