Tutuklanan "Ankara Kuşu" Oktay Yaşar’ın ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanan "Ankara Kuşu" Oktay Yaşar’ın ifadesi ortaya çıktı
Sosyal medya platformu Twitter'da Ankara Kuşu olarak bilinen Oktay Yaşar'ın ifadesi ortaya çıktı.Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan "Ankara Kuşu" adlı Twitter...

Sosyal medya platformu Twitter'da Ankara Kuşu olarak bilinen Oktay Yaşar'ın ifadesi ortaya çıktı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan "Ankara Kuşu" adlı Twitter hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar, ifadesinde 2010-2016 yılları arasında Hürriyet Gazetesi’nde muhabirlik yaptığını ileri sürdü. Yaşar, paylaşımları "muhabir olmasından dolayı yaptığını" söyledi.

T24'ten Asuman Karaca'nın haberine göre Yaşar, şunları söyledi:

“FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma iddiasına dayalı olarak daha önce zaten yargılanmıştım ve beraatıma karar verilmişti. Şantaj eyleminde bulunduğum, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa ettiğim, sahte özel belgeyi bilerek kullandığım iddialarını da ayrı ayrı reddediyorum. Ayrıca suçlamalara ilişkin dosya kapsamında hiçbir somut delil yoktur. Sadece tweet attığım için buradayım. Bu tweetler de benim muhabir olmamdan dolayı mağdur olduğunu beyan eden Muharrem İnce ile ilgili mesleğimden ötürü attığım tweet'lerdir. Sadece soru yönelttim. 2010-2016 arasında Hürriyet'te muhabirdim. İlk defa böyle bir olaydan dolayı yargılanmaktayım. Asla birine karşı bu tip eylemlerde bulunmadım, bulunmam da. Benim tutuklanmam durumunda bu kapsamda tweet atan herkesin tutuklanması gerekmektedir. Benim henüz 14 aylık bir bebeğim vardır ve geçimlerini ben yürütmekteyim. Tutuklanmam halinde benimle birlikte ailem de zor durumda kalacaktır. Atılı suçlarla uzaktan yakından hiçbir alakam yoktur. Serbest bırakılmayı istiyorum.”

Soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.