Tutuklanan Hüda Kaya: Tek kişilik odada tutuluyorum

Tutuklanan Hüda Kaya: Tek kişilik odada tutuluyorum
Tutuklanan ve Silivri Cezaevi'ne konulan eski HDP milletvekili Hüda Kaya, tek kişilik bir odada tutulduğunu duyurdu.Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında...

Tutuklanan ve Silivri Cezaevi'ne konulan eski HDP milletvekili Hüda Kaya, tek kişilik bir odada tutulduğunu duyurdu.

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul Havalimanı’nda uçağı kalkmak üzereyken gözaltına alınıp "kaçma şüphesi" iddiasıyla tutuklanmıştı. Kobani soruşturması kapsamında tutuklanan Kaya,   Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne götürülmüştü.

Kaya’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sevgili kardeşlerim, tek kişilik bir odada tutuluyorum ama yalnız olmadığımı biliyorum. Henüz yazma çizme imkanlarına sahip değilim.

Selamını, sevgisini, duasını ileten, dayanışma gösteren tüm özgür insanlara, dostlarıma, kardeşlerime selam etmek istedim” dedi.

Hüda Kaya, bir etkinlik programı için 1 Kasım'da yurtdışına giderken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Kaya’ya “kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmakta ısrar etme, birden fazla kişiyle birlikte görevi yaptırmama için direnme” suçlaması yöneltilmişti. Kaya, Kobani soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.