Tutuklanan TRT muhabiri Elif Akkuş: Cezaevinde olmam sorun değil, arkadaşlarımı rahat bırakın

Tutuklanan TRT muhabiri Elif Akkuş: Cezaevinde olmam sorun değil, arkadaşlarımı rahat bırakın
Gazete Pencere Haber MerkeziDevlet kanalı TRT’nin yöneticilerinin yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada tutuklanan TRT savaş muhabiri Elif Akkuş, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden avukatı aracılığı ile...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Devlet kanalı TRT’nin yöneticilerinin yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada tutuklanan TRT savaş muhabiri Elif Akkuş, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden avukatı aracılığı ile gönderdiği mesajda “ Mavi Marmara gemisinde gözaltına alındım, Suriye’de ölümle karşı karşıya kaldım; cezaevinde olmam sorun değil, benimle çalışan arkadaşlarımı rahat bıraksınlar diye emekliliğimi istiyorum” dedi.

Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz,  soruşturmalar nedeniyle Akkuş’un TRT'deki çalışma arkadaşları üzerinde baskı kurulduğunu bu nedenle müvekkilinin emeklilik dilekçesini TRT’ye gönderdiğini açıkladı.

Ersöz’ün paylaşımı şöyle:

TRT Yöneticilerinin yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı. Elif AKKUŞ hakkında bir süredir "açığa alma" işlemi de uygulanmaktaydı. Bunun sebebi ise anonim hesaplardan TRT yöneticileri hakkında "Nepotiz" ve "Kamu Kaynaklarının Kötüye Kullanılmasına" ilişkin iddiaların paylaşılmasıydı. Elif Akkuş'un tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen de aynı konuydu.

Bir başka ifadeyle, TRT'deki "Nepotizm ve Kamu Kaynaklarının Kötüye Kullanılması" iddiaları araştırılmazken, gazeteci Elif AKKUŞ "anonim hesaplardan" paylaşılan iddiaların günah keçisi ilan edilmişti.

Bu durumun, TRT içinde yürütülen idari soruşturmaya da yansımaları oldu. "Mobbinge varacak şekilde", savaş muhabiri Elif Akkuş’la birlikte çatışma bölgelerinde (Libya, Suriye, Irak, Mavi Marmara Gemisi, Terör Operasyonları) görev alan TRT çalışanları da disiplin soruşturmasına dahil edildi; saatlerce hatta günlere yayılan Müfettiş sorgulamalarına muhatap kaldılar. Libya'da savaş şartlarında yapılan harcamalar, barış zamanı Libya'ya giden 3 müfettişle araştırma konusu oldu. Bunların hepsine teker teker cevap verildi. İdari soruşturmadan netice elde edilemeyeceği açıktı. Bu kez bir ceza soruşturmasında, soyut iddialarla tutuklama kararı çıktı.

Elif AKKUŞ, Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde tutuluyor. Hakkındaki Ceza ve Disiplin Soruşturmaları ise devam ediyor. Elif AKKUŞ hakkındaki soruşturmaların TRT'deki çalışma arkadaşları üzerinde baskı unsuru olarak kullandığını düşündüğünden "emeklilik dilekçesini" Cezaevinden TRT'ye gönderdi. Cezaevinde görüştüğümüz Elif Akkuş'un bu konudaki açıklaması ise şu şekilde:

"Gazetecilikten değil, çocuk yaşta çalışmaya başladığım TRT'den emeklilik bu. Sorun bana yaşatılan mobing ya da cezaevinde olmam değil. Mavi Marmara Gemisi'nde gözaltına alındığımda, İsrail'de çok daha ağır muamelelere maruz kaldım. Libya'da da sırf TRT Muhabiri olduğum için onlarca kişinin saldırısına uğramamı ve linçten kurtulmamı da buna ekleyebilirim. Suriye'de aracımıza isabet eden kurşunlarla ölümle yaşam kıyısında kalmayı da sorun etmedim, işimi yaptım. Bugün de haksız şekilde Cezaevinde olmayı sorun etmiyorum ve bu da geçer diyorum. Emekliliğimle tek amacım beni seven, benimle çalışan arkadaşlarımı rahat bıraksınlar diye..."