UCİM Başkanı Saadet Özkan, cinsel istismar iddiasıyla suçlanan Ender Saraç hakkında konuştu: Kaynak, doğru olduğunu teyit etti

UCİM Başkanı Saadet Özkan, cinsel istismar iddiasıyla suçlanan Ender Saraç hakkında konuştu: Kaynak, doğru olduğunu teyit etti
Sosyal medyada sağlıklı yaşam uzmanı Ender Saraç’a ait olduğu iddia edilen bir görüntü ve çocuğunun eğitim gördüğü okulun tuttuğu öne sürülen bir tutanağın dolaşıma girmesinin ardından açıklama yapan Saadet Öğretmen...

Sosyal medyada sağlıklı yaşam uzmanı Ender Saraç’a ait olduğu iddia edilen bir görüntü ve çocuğunun eğitim gördüğü okulun tuttuğu öne sürülen bir tutanağın dolaşıma girmesinin ardından açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, ulaştığı kaynağın tutanağın doğruluğunu teyit ettiğini söyledi.

İstismara uğradığı iddia edilen çocuğun okulunun tuttuğu tutanağın yayılmasından dolayı endişeli ve üzgün olduğunu dile getiren Özkan şunları söyledi:

"Bana bir okulun çocuğun istismarı ile ilgili tuttuğu raporları atılmış. Birincisi savcılık makamları bu belgeler üzerine gereğini yapacaktır. Medyatik bir şahsın çocuğunun istismara uğradığı yönündeki durumun yayılmasından dolayı çocuk adına aşırı derecede üzgün ve endişeliyim. Öğrendiğim kaynak doğru olduğunu teyit etti. Sosyal medyaya yansımasından çocuk adına çok tedirgin. Çocuğun üstün yararı ilkesinde adalet makamları iddialar ile ilgili gereğini yapacaktır"

Ender Saraç kimdir?

Ender Saraç, 1959 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mecburi hizmetini Erzurum'da yaptı. Askerliğini tabip asteğmen olarak Çorlu'da yaptı. Askerlik dönüşünde Aile Hekimliği ihtisası yaptı. İstanbul'a yerleştikten sonra Nükhet Duru ile beraber Sağlık ve Estetik Merkezinde çalıştı. İsviçre, Hollanda, Almanya ve Hindistan’da Ayurveda eğitimi gördü. Çeşitli televizyon kanallarında sağlık programları yaptı.

1988 yılında Sevgi Saraç ile evlendi. 1 çocuğu olan çiftin boşanma davası 2004 yılında başladı. Çift 2011 yılında boşandı. Saraç, 2013 yılında Benan Kurtuluş ile evlendi.

Kitapları

2001 - Ayurveda Sağlıklı Zayıflamanın Yolları

2002 - Ayurveda Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Sırları

2005 - Doğanın Şifalı Eli

2007 - Ruhsal Gelişim ve Kader

2008 - Ramazanda Sağlıklı ve İnce Kalın

2011 - İlaç Gibi Yemekler

2012 - Artık Ruhunu da Besle 

2017 - Ruhsal Gelişim ve Kader: Hiçbirimiz Boşuna Yaratılmadık..