Ukrayna konuşulmadı

Ukrayna konuşulmadı
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Ukrayna konusunda Rusya-Batı müzakereleri düzenlenmesiyle ilgili bir fikir duymadıklarını söyledi.Astana’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan...

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Ukrayna konusunda Rusya-Batı müzakereleri düzenlenmesiyle ilgili bir fikir duymadıklarını söyledi.

Astana’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uşakov, Erdoğan’ın Rusya ile ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere arasında müzakere yapılmasıyla ilgili bir fikri olduğuna dair haberleri sadece gazetelerde gördüklerini belirterek, Putin’le yaptığı görüşme sırasında Erdoğan’ın ağzından bu konuda herhangi bir şey duymadıklarını ifade etti.

Diplomatik kanallar üzerinden de böyle bir teklif almadıklarını anlatan Uşakov, “Bildiğim kadarıyla Türkler, Avrupalı ve ABD’li yetkililerle yaptıkları kapalı görüşmelerde bu konuya belirli düzeyde değindi. Ancak daha fazlası yok. Batılı ülkelerin verdiği tepkiyi de bilmiyorum” dedi.

Uşakov, “Biz, bu tür temaslardan kaçınmıyoruz. Ancak nelerin istişare edileceğini anlamış değiliz. Hiç kimse bu fikri somutlaştırmadı. Fikir sadece basında yer aldı. Bugün bu, siyasi düzeyde kesinlikle ele alınmadı” diye ekledi.

SİYASİ ÇIKARIM YAPMAYIN
Uşakov, gazetecilerin Putin-Erdoğan görüşmesinde Ukrayna meselesinin neden gündeme gelmediğinin sorulması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyu gündeme getirmediğini ve bundan dolayı siyasi çıkarım yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Uşakov, “Görüşme sırasında liderler, ticari ve siyasi konulara, gaz anlaşmalarına, ticari-ekonomik ilişkilerin canlandırılmasına bir hayli fazla zaman ayırdı. Dolayısıyla zaman bunlara gitmiş oldu” ifadelerini kullandı.