Ukrayna-Rusya müzakerelerinin bir sonraki turu Türkiye'de

Ukrayna-Rusya müzakerelerinin bir sonraki turu Türkiye'de
Ukraynalı müzakerecilerden biri, Ukrayna ile Rusya arasındaki yüz yüze müzakerelerin bir sonraki turunun yarından itibaren Türkiye'de gerçekleşeceğini söyledi.David Arakhamia, Facebook sayfasında, görüşmelerin pazartesiden çarşambaya...

Ukraynalı müzakerecilerden biri, Ukrayna ile Rusya arasındaki yüz yüze müzakerelerin bir sonraki turunun yarından itibaren Türkiye'de gerçekleşeceğini söyledi.

David Arakhamia, Facebook sayfasında, görüşmelerin pazartesiden çarşambaya kadar süreceğini söyledi.

Arakhamia, "Bugün yapılan videolu müzakerelerde, iki delegasyonun yüz yüze müzakerelerinin bir sonraki turu, 28-30 Mart'ta Türkiye'de yapılacak" diye yazdı. Rusya'nın baş müzakerecisi Vladimir Medinsky de Telegram hesabında Ukrayna ile görüşmeleri doğruladı, ancak müzakereler için 29-30 Mart tarihlerini verdi.

Ukrayna, geçen ay işgalin başlamasından bu yana Rusya ile önceki görüşmeleri "çok zorlu" olarak nitelendirmişti.
İ

ki müzakere heyeti arasındaki ilk tur müzakereler Rusya'nın müttefiki olan Belarus'ta yapıldı. Ancak savaşı sona erdirmek için yürütülen diplomatik girişimlerde Türkiye de rol oynadı. Rusya, Ukrayna ve Türk dışişleri bakanları 11-13 Mart'taki Antalya Diplomasi Forumu öncesinde bir araya gelmişti. Türkiye ayrıca taraflarla ikili görüşmeleri de sürdürdü.