Ülkücüler adına ağlıyorum

Ülkücüler adına ağlıyorum
Dört dönem MHP Milletvekilliği yapmış olan eski Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ali Uzunırmak, Ülkücü hareketin geldiği noktadan duyduğu üzüntüsünü “Ülkücülük adına ağlıyorum ben. Neden bu hale geldi Ülkücüler”...

Dört dönem MHP Milletvekilliği yapmış olan eski Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ali Uzunırmak, Ülkücü hareketin geldiği noktadan duyduğu üzüntüsünü “Ülkücülük adına ağlıyorum ben. Neden bu hale geldi Ülkücüler” diyerek dile getirdi. Uzunırmak, Ülkücü camiayı “içsel manifesto” hazırlamaya davet etti. KRT’de yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasını da değerlendiren MHP üyesi Uzunırmak, zaten AKP zihniyetinin Türk milliyetçiliği ile bağdaşmadığını belirtti. Uzunırmak şunları söyledi:

ÜLKÜCÜLÜK ADINA AĞLIYORUM
“Çok acı. Partimizde Türkeş’in oğulları, çocukları yok. Partimizde Dündar Taşer’in varisleri yok, sembol şehidimiz Gün Sazak’ın çocukları yok. Partimizde Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu yok, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ediyor. Ülkü ocaklığı genel başkanlığı yapmış bir akademisyen, ülkücü gazi bir babanın oğlu Ankara’da torbacılara öldürtüldü. Eşi katillerin izini bulmada CHP genel başkanına gitti. Ülkücülük adına ağlıyorum ben. Nasıl bu insanlar ömürlerini verdikleri, şehit verdikleri, babasını gazi verdiği bir kurumdan başka kuruma gidiyor? Bu camianın bunu değerlendirmesi lazım. Biz neden böyle olduk?

Millet İttifakı ile ilgili tavsiyelerim -önerilerim var, Millet İttifakı bir ittifaktır üzerinde çalışıldı. Öbür tarafta menfaat-gelecek endişesiyle bir araya geldi. Biz ülkücüler olarak partili cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değişmesinden yanayız. Ülkücülerin bu görüşte olanları çoğunlukta. Bu sistem değişmeli.”