'Uyuşturucu şüphelisini 1 günde tahliye eden hakim mahkeme başkanı yapıldı'

'Uyuşturucu şüphelisini 1 günde tahliye eden hakim mahkeme başkanı yapıldı'
Gazeteci Terkoğlu, uyuşturucu ile yakalanıp ardından devam eden adli süreçte Doğru'yu 1 günde serbest bırakan hakimin İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı yapıldığını yazdıİstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail...

Gazeteci Terkoğlu, uyuşturucu ile yakalanıp ardından devam eden adli süreçte Doğru'yu 1 günde serbest bırakan hakimin İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı yapıldığını yazdı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK'ya ilettiği "yargıda rüşvet" dilekçesi günlerdir kamuoyunda tartışılıyor.

Gazeteci Barış Terkoğlu Cumhuriyet'teki köşesinde, uyuşturucu trafiğinde yargı ve emniyet mensuplarının karıştığı iddia edilen "Mesut Doğru" olayını yazdı.

'Mesut Doğru'yu bir günde serbest bırakan hakim S.D. İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı yapıldı'

"Her şey İstanbul Emniyeti’nin Mesut Doğru’nun uyuşturucu ticareti yaptığına ilişkin aldığı istihbaratla başladı" diyen Terkoğlu, Doğru’nun önce polisler tarafından teknik takibe alındığını, 4 Mart 2023’te Hazim Özdemir ve Emrullah Gengörü ile gözaltına alındığını. Doğru’nun evinden uyuşturucu madde çıktığını belirtti.

Doğru'nun emanetçi olduğunu savunduğunu ve o gün evde yakalananlardan Özdemir serbest bırakılırken Doğru ve Gengörü tutuklandı söyleyen Terkoğlu, ilerleyen süreçte ise Mesut Doğru'yu 1 günde serbest bırakan hakim S.D. ise yeni kurulan İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı yapıldığını vurguladı.

Barış Terkoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

İki şüpheli, (Doğru ve Gengörü) 10. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 5 Mart’ta tutuklandı. Tutukluluğa itirazlar değişik mahkemeler tarafından sürekli reddedildi. En son 9. Sulh Ceza Hâkimliği’ne Doğru’nun avukatı G.Ö. tarafından 11 Nisan’da tahliye dilekçesi verildi. 17 Nisan’da mahkeme tahliyeyi yine reddetti.

Doğru’nun avukatı 24 Nisan günü değişti. M.C. yeni avukatı oldu. Sıradan bir değişiklik değildi...

25 Nisan’da daha öncekilerle aynı gerekçelerle, neredeyse aynı dilekçe, İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne verildi. Nasıl olduysa, hâkim aynı gün, çabucak dosyayı inceledi. Doğru, jet hızıyla 25 Nisan’da tahliye edildi. Hâkim S.D., bir günde samimi bulduğu Doğru’yu dışarı çıkardı.

Dosya şimdi ne halde diye baktım. Sonucu görünce “Yok artık” dedim. Söz konusu uyuşturucu yargılaması yeni kurulan İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşürülmüştü. Mahkemenin başkanı kim mi yapılmış? Bir günde Mesut Doğru’yu tahliye eden, başsavcının parayla uyuşturucu sanıklarını tahliye ediyor dediği hâkim S.D.!

Ortada ya çok büyük bir tesadüf var ya da İstanbul yargısı içinde uyuşturucu satıcılarını mutlu eden ve başarılı bir yapılanma var.

Yazının tamamı için tıklayınız...