Vali gözetiminde hınca hınç cenaze

Vali gözetiminde hınca hınç cenaze
Şanlıurfa’da Risale-i Nur isimli tarikatın lideri Mustafa Kılıç, 82 yaşında Covid-19 nedeniyle öldü. Kılıç için Eyyübiye ilçesindeki Yusuf Paşa Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenazede sosyal mesafe ve sayı sınırlaması...

Şanlıurfa’da Risale-i Nur isimli tarikatın lideri Mustafa Kılıç, 82 yaşında Covid-19 nedeniyle öldü. Kılıç için Eyyübiye ilçesindeki Yusuf Paşa Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenazede sosyal mesafe ve sayı sınırlaması kuralına uyulmadığı görüldü.
Yasağa rağmen tarikat liderinin cenaze törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve tarikat mensupları katıldı.
YOL TRAFİĞE KAPATILDI
Cami avlusunun tamamen dolmasından dolayı cenaze namazı için Sarayönü Caddesi trafiğe kapatıldı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığına götürülen Kılıç defnedildi.
Alınan ‘tam kapanma’ kararına göre cenazelere en fazla 9 kişinin katılması ve sosyal mesafe tedbirlerine uyulması gerekiyor.