Vali rica etti, onarımı biz yaptık

Vali rica etti, onarımı biz yaptık
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun havaalanındaki çalışmaları İGA’nın yaptığı iddiasına yanıt verdi.Karar yazarı Akif Beki ve Yavuz Oğhan’ın KRT’deki...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun havaalanındaki çalışmaları İGA’nın yaptığı iddiasına yanıt verdi.

Karar yazarı Akif Beki ve Yavuz Oğhan’ın KRT’deki programına katılan Savaş, depremde büyük hasar alan Hatay Havalimanı’nı Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptırdıklarını söyledi. Savaş, “Havaalanının asfaltlamasını yapıyoruz. Vali bey benden rica etti. Bir müteahhit var o kişi aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de işlerini yapıyor. Mansur bey buradaydı, ‘Biz yaptıralım’ dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Savaş, özetle şunları anlattı:
“Son 2 gündür hem yurt içinden hem de yurt dışından çok destek aldık. Havaalanının olmaması bizi çok zorladı. Buraya yardıma gelenler Gaziantep ve Adana üzerinden gelmeye çalıştı. Bu yüzden gecikme yaşandı. Şu an Hatay’da trafik sıkıntısı var. Sağ kalanlar ailesini alıp başka yerlere gitmeye çalışıyor. Birçok yol tıkalı. Havaalanı, demiryolu yok, deniz yolu ile ulaşım çok kısıtlı. Biz kimsenin ahkam kesmesini istemiyoruz. İş yapsınlar burada. İlk günden beri siyaset yapmamaya çalışıyoruz. İktidar kendi kifayetsizliğini bizim üzerimizden çıkartmaya çalışıyor.”