Valilikten açıklama: İsrail protestolarında 1 kişi hayatını kaybetti 43 polis yaralandı

Valilikten açıklama: İsrail protestolarında 1 kişi hayatını kaybetti 43 polis yaralandı
İstanbul Valiliği geçtiğimiz gece İsrail’in hastaneyi bombalaması sonrası İstanbul’da yaşanan protestolara ilişkin açıklama yaptıValilik açıklamasında ”Bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet...

İstanbul Valiliği geçtiğimiz gece İsrail’in hastaneyi bombalaması sonrası İstanbul’da yaşanan protestolara ilişkin açıklama yaptı

Valilik açıklamasında ”Bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur” ifadeleri yer aldı.

5 kişinin gözaltına alındığı duyurulan açıklamada “Eshabil Tüfekçi adlı bir vatandaşın hayatını kaybettiği duyurulurken Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Valilik açıklamasında “bu müdahaleye mecbur kalmak bizi de yürekten yaralamıştır diyerek “bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz” denildi.

Saadet Partili Nuri Tüfekçi'nin babası yaşamını yitirdi

Valiliğin hayatını kaybettiğini açıkladığı vatandaş Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Nuri Tüfekçi’nin babası Eshabil Tüfekçi.

İstanbul’da da İsrail Konsolosluğu önündeki protestoya katılan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi’nin babası Eshabil Tüfekçi, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

“Bu olay İsrail’in vahşetine gölge düşürmemeli”

Nuri Tüfekçi, babasının ölümüne ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“Kıymetli babam Eshabil Tüfekçi’yi kaybettik. Biber gazından uzakta kalp krizi nedeniyle vefat etti. Allah rahmet eylesin, el fatiha. Bu olay ne Filistinli kardeşlerimizin direnişine, ne bizim protestomuza, ne de İsrail’in vahşetine ve zalimliğine gölge düşürmemeli.”