"Yabancı düşmanlığına müsaade etmeyeceğiz" diyen Bakan Tunç: Gerekli hükümler verilecek

"Yabancı düşmanlığına müsaade etmeyeceğiz" diyen Bakan Tunç: Gerekli hükümler verilecek
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yabancı düşmanlığına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız bu konuda çok sayıda soruşturma açtı. Önümüzdeki süreçte bu soruşturmaların davalara dönüştüğü ve...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yabancı düşmanlığına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız bu konuda çok sayıda soruşturma açtı. Önümüzdeki süreçte bu soruşturmaların davalara dönüştüğü ve bu suçları işleyenler bakımından gerekli yargılamaların ve hükümlerin verileceğini söyleyebiliriz" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları cevapladı. 

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Tunç, "Yabancı düşmanlığına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız bu konuda çok sayıda soruşturma açtı. Önümüzdeki süreçte bu soruşturmaların davalara dönüştüğü ve bu suçları işleyenler bakımından gerekli yargılamaların ve hükümlerin verileceğini söyleyebiliriz. Ülkemizde yaşayan yabancılar var. Bu yabancıların içinde suç işleyenler de olabilir. Nasıl bizim vatandaşlarımız işliyorsa. Bir takım sahte görüntülerle yalan haberler oluşturarak, bunlarla da mücadele edilmesi lazım. Toplumun özellikle yabancılara karşı kışkırtılması ve bir takım olaylara neden olunma noktasına kadar giden durumlar. Kamu düzenini korumak hem emniyetimizin her yargımızın görevi. Her anlamda kararlıyız" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Trabzon’da iki Arap turist arasındaki tartışmayı polisler, müdahale ederek yatıştırmaya çalıştığı sırada turistlerin polislere karşı koyduğunu sanan bir kişi, turistlerden birine yumruk atarak hastanelik etmişti. Valilik yaptığı açıklamada bir kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise dün gece saldırıya uğrayan Kuveytli turisti ziyaret etmişti.

İLGİLİ HABER: Trabzon Valiliği’nden turistin darbedilmesine ilişkin açıklama: 1 gözaltı