Ayhan Bora Kaplan’ın adını verdiği iddia edilen Yargıtay üyesi Kocaman: Soylu’ya bir operasyon olduğunu düşünüyorum

Ayhan Bora Kaplan’ın adını verdiği iddia edilen Yargıtay üyesi Kocaman: Soylu’ya bir operasyon olduğunu düşünüyorum
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalanan ve suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın adını verdiği iddia edilen eski Ankara Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel...

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalanan ve suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın adını verdiği iddia edilen eski Ankara Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, "Baştan itibaren burada bir operasyon var. Belki hoşunuza gitmeyecek ama burada Süleyman Soylu'ya bir operasyon olduğunu düşünüyorum" dedi.

İddiaların odağındaki Kocaman, Ayhan Bora Kaplan’ın lüks bir villa ile otomobil hediye ettiği iddiasıyla ilgili de varlıklı bir aileden geldiğini, evini, arabasını kendisinin aldığını ve faturalarının mevcut olduğunu söyleyerek, "Ben bu tarz işlere girecek olsaydım Ayhan Bora Kaplan'a mı ihtiyacım var. İstesem yapardım. Ancak devlet terbiyemler örgütlere karşı mücadele ettim" ifadesini kullandı. 

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'a konuşan Kocaman, şunları söyledi: 

"Bir gün bir ortamda yemekteydik. Bir takım arkadaşlarım dediler ki, 'Ayhan Bora Kaplan diye biri var. Emniyet haksız yere peşinde. Kendisini güvende hissetmiyor. Size bir şey arz etmek istiyor' dediler. O sırada yemekteydik. Başka isimler de vardı. Ben de 'gelsin' dedim. Geldi. 'Emniyet çok üstüme geliyor. Benim yanlış bir işim yok. Sürekli mekanlarım basılıyor' dedi. Ben de kendisine, 'Burası hukuk devleti hakkında delil varsa ne gerekiyorsa onu yaparız. Delil yoksa gerekeni yaparız' dedim. Olay bundan ibaret. Hayatımda birkaç dakika görmüşümdür.
...
Baştan itibaren burada bir operasyon var. Belki hoşunuza gitmeyecek ama burada Süleyman Soylu'ya bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın da bir usulü var. Emniyet'in bu tarzına şaşırdım. Bu yapılanlar birilerinin hoşuna gidebilir. Ama burası bir hukuk devleti. Bugün ona yarın başkasına bu uygulamalar kabul edilemez. Duygularla hareket edemeyiz."

İLGİLİ HABER: Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı Sinan Kocaoğlu; Balyoz, İzmir Casusluk, Adnan Oktar, Sauna Çetesi, 28 Şubat gibi davalarda müdafilik yapmış

İLGİLİ HABER: Tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’a Soylu ile bağlantısı olduğu iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmamış

İLGİLİ HABER: İyi Partili Gürhan Kocaman’ın Ayhan Bora Kaplan’la ilişkisi ne; Genel Merkez bu ilişkiyi biliyor muydu?

İLGİLİ HABER: Ankara’da Soylu bağlantılı derin operasyon; Ayhan Bora Kaplan’ın önü nasıl açıldı, kimler tasfiye edildi?