Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı Sinan Kocaoğlu; Balyoz, İzmir Casusluk, Adnan Oktar, Sauna Çetesi, 28 Şubat gibi davalarda müdafilik yapmış

Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı Sinan Kocaoğlu; Balyoz, İzmir Casusluk, Adnan Oktar, Sauna Çetesi, 28 Şubat gibi davalarda müdafilik yapmış
Gazete Pencere Haber Merkezi| Candan YıldızSuç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan için "15 Temmuz'da TRT Genel Müdürlüğü'nü basan Fethullahçı askeri birliklere cansiparane mücadele vermiş bir kahramandır" ifadesini kullanan Doç....

Gazete Pencere Haber Merkezi| Candan Yıldız

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan için "15 Temmuz'da TRT Genel Müdürlüğü'nü basan Fethullahçı askeri birliklere cansiparane mücadele vermiş bir kahramandır" ifadesini kullanan Doç. Dr. Serhat Sinan Kocaoğlu, önemli davalarda müdafilik yapmış bir isim.

Kocaoğlu isimli avukatlık bürosu olan Kocaoğlu'nun özgeçmişinde şöyle yazıyor:

Asker, komutan, akademisyen, ceza hukuku doçenti, avukat, yazar.

1974 yılında Edirne’de doğdu. “TED Ankara Koleji” ve “Ankara Atatürk Anadolu Lisesi”nden sonra girmiş olduğu “Kara Harp Okulu”ndan 1995 senesinde Personel Teğmen rütbesi ile Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı sene kazanmış olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2000 senesinde mezun oldu.

Kolordu ve tugay seviyesinde birliklerde şube müdürlüğü; çeşitli ilçelerde Askerlik Şubesi Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı görevleri yaptı. Daha sonra askeri hâkimlik sınıfına nasıp sağlık muayenelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden malulen ve kendi isteği ile Personel Kıdemli Üsteğmen rütbesi ile emekli oldu.

Avukat kökenli nadir ceza hukuk akademisyenlerinden olan Doç. Dr. iur. S. Sinan Kocaoğlu özgürlükçü kimliği ile Türkiye çapında medyaya yansımış pek çok önemli ceza davasında her görüşten en üst düzey kişilere müdafilik yapmıştır (Balyoz Dosyası, İzmir Casusluk Dosyası, Adnan Oktar Dosyası, Sauna Çetesi Dosyası, 28 Şubat Dosyası vb).

"Müvekkilim Fethullahçı askerlere karşı mücadele vermiş bir kahraman"

Kaplan'ın mahkeme tutanaklarına ulaşan gazeteci Alican Uludağ, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT Genel Merkezi önünde bulunan dönemin Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun, kuzeni Sadık Soylu aracılığıyla Ayhan Bora Kaplan ile telefonda konuştuğu ve darbenin bastırılması için TRT önüne çağrıldığı iddiasıyla ilgili savunma yapan avukat, akademisyen Kocaoğlu'nun ifadelerini de haberinde yer verdi.

Kocaoğlu, Kaplan'ın 15 Temmuz'daki rolünü ilişkin şunları söyledi:

"Müvekkilim Ayhan Bora Kaplan, 15 Temmuz 2016 günü darbe teşebbüsü esnasında TRT Genel Müdürlüğü'nü basan Fethullahçı askeri birliklere cansiparane mücadele vermiş bir kahramandır. FETÖ'nün müvekkilime namlusunun ucuna hedef koyması çok normaldir. Çünkü bugüne kadar bütün ihtilaller göstermiştir ki TRT Genel Müdürlüğü düştükten sonra iktidar da düşmüştür. Müvekkilim ve benzer kahramanlar ile Türk Ordusu bu darbe girişimini bastırmıştır. Ne yazık ki hain örgüt intikamını almaya halen devam etmektedir."

Ayhan Bora Kaplan, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten yaralama" , "nitelikli yağma", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Beden bakımından kendi savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" suçlarından tutuklandı.