Yaz tatillerinde yumurta satardım

Yaz tatillerinde yumurta satardım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de Suat Tokyaş’ın sunduğu ‘Liderlerle Bayram Sohbetleri’ programında çocukluk yıllarını ve yaşam öyküsünü anlattı. Çocukluk yıllarında tren istasyonlarında yumurta sattığını...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de Suat Tokyaş’ın sunduğu ‘Liderlerle Bayram Sohbetleri’ programında çocukluk yıllarını ve yaşam öyküsünü anlattı. Çocukluk yıllarında tren istasyonlarında yumurta sattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Siyaset hiç aklımda yoktu” dedi.

Ramazan Bayramı’nı kutlayan Kılıçdaroğlu, Bingöl’ün Genç ilçesinde yaşadığı çocukluk dönemini anlattı. Bayramlarda en güzel kıyafetlerini giydiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, tanımadığı ailelere gidip bayramlaştığını, harçlık verenlerin isimlerini arkadaşlarına söylediğini dile getirdi.
Tatillerde KARPUZ TARLASINDA ÇALIŞTIM
Yaz tatillerinde briket yapan yerlerde, karpuz tarlasında çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yeni insanları, tren yolcularını görmek için istasyona giderdik. İstasyonda bir dönem haşlanmış yumurta sattım. Hatta biraz renk sarı olsun diye soğan kabuğunda kaynatırdık onları, o şekliyle satardık” ifadelerini kullandı.
YÜRÜYÜŞLERE KATILDIM
Kılıçdaroğlu, okullardaki olaylara katılıp katılmadığına ilişkin bir soruya da “Evet, yürüyüşlere katıldım ama onun dışında bir şey yapmadım yani gözaltına alınma, tutuklanma falan olmadı” ifadesini kullandı.
SİYASETE NASIL GİRDİ?
Siyasete nasıl girdiği sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyaset hiç aklımda yoktu. Böyle bir merakım da yoktu. Yalnız genel müdürken yakın çevremin ısrarı üzerine siyasete girmek istedim olmadı o. Böyle bir merakım da olmadı aslında” yanıtını verdi.
TEKLİF BAYKAL’DAN GELDİ
CHP’ye üye olma teklifinin eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Deniz Bey bir gün telefon etti, ‘Bizimle birlikte çalışır mısınız?’ dedi. Kabul ettim ve partili oldum. Kurultaydan sonra da partinin MYK’sine girdim. O zaman CHP parlamentonun dışındaydı” diye konuştu.
“Devlet-siyaset ayrımı”na değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Devlet, uzun vadeli düşünür. Siyaset ise uzun vadeli düşünmez. Devlet 100 yıl sonra nereye gideceğini düşünür. Siyaset, onu yönetmek için gelir. Beş yıl boyunca bunu yönetir. Siyaset, devlet olmak için gelmez. Bir süreliğine gelir. Ahlaki kurallara göre yönetilmesi lazım, liyakatle yönetilmesi gerekir, adaletle yönetilmesi lazım. Devletin kurumlarının kendi kültürlerinin olması lazım” ifadelerini kullandı.
UMUTLA BAKSINLAR
Kemal Kılıçdaroğlu son olarak, “Bütün vatandaşlarımın bayramını kutlarken umutsuz olmamalarını istiyorum. Dünyaya güzel gözlerle baksınlar, umutla baksınlar” diye konuştu.