Yeni Akit'ten sonra YRP de polis cinayetini laikliğe bağladı! "Şeriat hükümleri değerlendirilmeli"
Ümraniye'de 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit'in 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmesini muhafazakâr çevreler laikliğe bağladı.
İlk çıkışı AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yaptı.
"Kemalist rejimin laik kanunlarıyla memleket suç makineleriyle dolup taştı" başlığıyla paylaşılan haberde "İslam hukuku ile adalet tesis edilmediği sürece millet koyun, suçlununsa kasap olduğu toplum düzeni sürer gider" sözleriyle şeriat çağrısı yapıldı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz de KRT ekranlarında polis memurunun öldürülmesi üzerinden şeriat konusunu tartışmaya açtı.
"Şeriat hükümleri değerlendirilmeli"
Laikliğin Türkiye'de yanlış anlaşıldığını belirten Altınöz, "Laiklik demek toplumda inancınızı yaşayabilme özgürlüğünüzdür. Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı diye garabet bir tanım var. Bu siyonizmin uydurduğu deli saçmalıklarından bir tanesi. Şeriat hükümlerinin uygulanması da değerlendirilmeli" diye konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi