Yeni Şafak yazarı: Erdoğan'ın yalnız kaldığını görüyoruz

Yeni Şafak yazarı: Erdoğan'ın yalnız kaldığını görüyoruz
Yeni Şafak yazarı ve GENAR isimli araştırma şirketinin sahibi İhsan Aktaş, "PR çalışmaları açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız kaldığını görüyoruz" dedi.Aktaş bugünkü köşe yazısında özetle...

Yeni Şafak yazarı ve GENAR isimli araştırma şirketinin sahibi İhsan Aktaş, "PR çalışmaları açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız kaldığını görüyoruz" dedi.

Aktaş bugünkü köşe yazısında özetle şu görüşlerini dile getirdi:

"Türkiye siyasetini yakından takip edenler bilir ki siyasi partilerin iş ve icraatları kendi içinde birçok anlayış farkı barındırmaktadır.

AK Parti, daha çok icraat, yatırım ve hizmetleriyle öne çıkan bir parti oldu. CHP’nin ise iş yapmaktan ziyade halkla ilişkiler (PR) konusunda başarılı olduğunu, hiçbir icraat yapmadan parti propagandası yapma noktasında dahilik düzeyinde bir yetenek geliştirdiğini tecrübe etmiş olduk.

On yıl önce Kocaeli’de etkili bir CHP’li siyasetçi, bana AK Parti’nin Kocaeli’deki oy oranını sormuş, ben de yüzde 55 bandında olduğunu belirtmiştim. Bunun üzerine samimi bir itirafta bulunmuş, AK Parti’nin Kocaeli’de yaptığı hizmetler CHP tarafından yapılmış olsaydı CHP’nin Kocaeli’deki oy oranının en az yüzde 80 olacağını söylemişti. O hâlde burada bir sorun olmalı diye düşünmüştüm: Ya halkın AK Parti’ye yönelik bir önyargısı var ya da AK Parti’li siyasilerin işlerini pazarlama konusunda bir sorunu var.

On yıl önceki bu resim aşağı yukarı bugün de Türkiye siyasetini anlatıyor. AK Parti hükümetinin herhangi bir bakanlığı tarafından gerçekleştirilen icraatları incelediğimizde ve AK Partili tek bir bakanın yaptığı icraat ve yatırımların CHP tarafından gerçekleştirildiğini varsaydığımızda ana muhalefet partisinin on yıl iktidarda kalacağını düşünmemek elde değil.

Bırakalım bakanlıkları genel müdürlüklerin dahi AK Parti’nin siyasi iktidarı boyunca gerçekleştirdikleri icraatları bir çırpıda anlatmaları mümkün değil. Bu açıdan Türkiye’de bir doz aşımı yaşanıyor.

Ancak PR çalışmaları açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız kaldığını görüyoruz. Diğer bir ifadeyle yapılan tüm icraat ve yatırımların halka anlatılması görevi, büyük oranda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın omuzlarına yüklenmiş durumda."