Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belli oldu

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belli oldu
AKP ile görüşmeleri sonuçsuz kalan Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Ankara adayı ise Suat Kılıç oldu. Altınöz’den sonra Elif Erbakan da sahneye davet edildi. Yeniden Refah'ın İzmir Büyükşehir...
AKP ile görüşmeleri sonuçsuz kalan Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Ankara adayı ise Suat Kılıç oldu. Altınöz’den sonra Elif Erbakan da sahneye davet edildi. Yeniden Refah'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Cemal Arıkan oldu. 

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi'nin merakla beklenen 3 büyükşehir adayları açıklandı. İstanbul'dan Mehmet Altınöz, Ankara'dan Suat Kılıç, İzmir'den ise Cemal Arıkan aday gösterildi. İstanbul adayı Altınöz ilan edildikten sonra sahneye Elif Erbakan da davet edildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir adayları belli oldu

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz oldu. Altınöz’den sonra Elif Erbakan da sahneye davet edildi. Yeniden Refah'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Cemal Arıkan oldu.

Yeniden Refah Partisi, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği etkinlikle İstanbul, Ankara, İzmir adaylarını açıklayacak. “94 Ruhuyla Yeniden Başlıyoruz” sloganıyla bir araya gelen partililer “Mücahit Erbakan” sloganları attı.

Erkeklerin sloganını yetersiz bulan moderatör “Partinin kadınları, erkeklerinden daha erkek” diyerek kadınları slogan atmaya çağırdı.

Yeniden Refah Partisi'nin seçim müziğinde, "Ne rantçı, ne örgütçü ne de heykelciyiz" ifadelerinin yanı sıra; ahlaklı belediyecilik ve hizmet vurgusu da yapılıyor.

Fatih Erbakan, izdiham nedeniyle salona girmekte zorluk yaşadı. Kürsüden sık sık alanın boşaltılması için uyarı yapıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Biz kimseye kaybettirmek için değil, tüm Türkiye'ye kazandırmak için çok çalışacağız. Çok değerli Genel Başkanım iyi ki varsınız, iyi ki bu kapıyı açtınız. Salonu dolduran milli görüşlüler Allah sizden de razı olsun. Duruşunuz kaim ve daim olsun. Allah her zeminde yar ve yardımcınız olsun" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sizleri sadıklarımız olarak selamlıyorum. Sizleri samimilerimiz olarak selamlıyorum. Sizleri 21. asrın Erbakan'ları olarak selamlıyorum. 31 Mart Yerele Seçimleri için belediye başkanlarımızı, adaylarımızı tanıtmak ve yerel seçim beyannamesini ilan etmek için toplandık.

1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin belediye başkanları olacak adaylarımızı selamlıyorum. Hoş geldiniz diyorum."

"Üye sayısı yüzde 80 oranında arttı"

"Buradan bütün Türkiye'ye ve dünyaya sesleniyorum. Bu salonu dolduranlar 5 ay içinde 260 binden 450 bine çıkaran dava erleridir.

Biz bu dava erlerine makam aracı vermiyoruz. Para vermiyoruz, makam vermiyoruz. Tam tersine bu dava erleri bu gayreti gösterirken kendileri para harcıyorlar, maddi ve manevi külfetlere katlanıyorlar.

Milli görüş yalnızca bir siyasi anlayış değildir. Merhamet, feraset , dirayet demektir. Milli görüş milletimizin şanlı tarihine sahip çıkan görüşün adıdır. İman varsa imkan da vardır demektir.

Siyaseti şöhret elde etme, makam ve rakam elde etme, ihale elde etme mecrası olarak değil. Siyaseti, milletin, mazlumların derdine derman olup Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanma yani bir ibadet mecrası olarak gördüm.

Bugün milletimizin mahkum edildiği üç belediyecilik anlayışı var. Gözünü para bürümüş rant belediyeciliği anlayışı, belediyenin parasıyla LGBTİ+’yı destekleyen, içkinin su gibi aktığı konserlere milyonlarca lira aktaran belediyecilik anlayışı, geçmişi dağa dayanan insanları işe alan örgütçü belediyecilik anlayışı var.

Tüm bu çarpık belediyecilik anlayışının sonucunda sokakları köpekler sarmış, LGBTİ+ virüsü belediyelere bulaşmış, belediyeler borca, harama, faize saplanmıştır."

Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimleri’ndeki başarılarının 2028’de iktidar yolunu açacağını söyledi.

Erbakan, "Üniversiteleri gençlerin en büyük sorunu barınma sorunudur. Gençlerimizin kaliteli alanlarda yaşamalarını sağlayacağız." dedi. Öğrenci evlerinin su ve doğalgaz faturalarına yüzde 25 indirim yapılacağını açıkladı. Öğrenci yurtlarında kız çocuklarına öncelik verileceğini vurgulayan Erbakan, kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi.

Erbakan, "Kadınlarımız, her zaman dediğimiz gibi başımızın tacıdır. Gidecek yeri olmayan kadınlarımızı asla sokaklara teslim etmeyeceğiz. Kadınlarımıza sıcak yuva merkezleri kuracağız. Kadınlarımızın bütün ihtiyaçlarını bu sıcak yuva merkezlerinde karşılayacağız" diyerek kadınlara yönelik seçim çalışmasını anlattı.

Kadınlara yönelik vaatlerini de açıklayan Erbakan, “Kadınlarımız için psikolojik destek ve kanser gibi hastalıklarda erken teşhis için refah sağlık birimlerini hayata geçireceğiz. Belediyede çalışan kadınlar için çocuklarını bırakacakları kreş açacağız” diye konuştu.

Kadınlara özel çalışmalarını anlattıktan sonra yaşlılara ilişkin, "Annelerimize, babalarımıza sesleniyorum. Yeniden Refahlı Belediyeler sizin öz ve hakiki evlatlarınızdır. Yaşlılığa bağlı hastalıklarla boğuşan, 65 yaş üstü yaşlılarımızın evladı biz olacağız. Alışverişlerinizi biz yapacağız, torbalarını biz taşıyacağız. Hastaneye gitme imkanı olmayan yaşlılarımızı hastanelere biz taşıyacağız" dedi.