Yeşil ve Sol Parti’de aday isimleri netleşiyor

Yeşil ve Sol Parti’de aday isimleri netleşiyor
Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nde (Yeşil Sol Parti) milletvekili aday listeleri üzerinde son rötuşlar yapılıyor. Henüz çalışmaların sürdüğü partide...

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nde (Yeşil Sol Parti) milletvekili aday listeleri üzerinde son rötuşlar yapılıyor. Henüz çalışmaların sürdüğü partide kimi isimler de netleşmeye başladı.

Gazete Pencere’nin edindiği bilgilere göre, gazeteci Ayşegül Doğan ile avukat Newroz Uysal, Şırnak’tan aday gösterilecek.

HDP eski Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, Muş’tan aday gösterilecek.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar İstanbul’dan, İbrahim Akın da İzmir’den aday gösterildi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Antalya, eski milletvekili Sırrı Sakık Ağrı’dan, Sırrı Süreyya Önder ise İstanbul’dan aday gösterildi.

HASAN CEMAL, CENGİZ ÇANDAR, KEREM FIRTINA…

Sırrı Süreyya Önder, gazeteci yazar Hasan Cemal, akademisyen Onur Hamzaoğlu, sanatçı Kerem Fırtına, Özgül Saki, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan İstanbul’dan; eski Diyarbakır Baro Başkanı avukat Mehmet Emin Aktar Diyarbakır’dan, gazeteci yazar Cengiz Çandar ve akademisyen Sevilay Çelenk Özen de Diyarbakır’dan aday gösterildi.

Ankara 1. Bölge’de ise HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen aday gösterilecek.

BULDAN VAN’DAN, SANCAR ŞANLIURFA’DAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van’dan 1’inci sıradan Eş Genel Başkan Mithat Sancar da Şanlıurfa 1’inci sıradan aday gösterildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz Mardin’den, diğer eş genel başkan Keskin Bayındır Batman’dan aday gösterildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Diyarbakır 1’inci sıradan aday gösterildi.

BİLEŞEN VE İTTİFAKLARA PARTİLERE KONTENJAN

Emekçi Hareket Partisi’nden Hakan Öztürk İstanbul’dan, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Cemil Güngören İstanbul’dan, Toplumsal Özgürlük Partisi’nden Perihan Koca İstanbul’dan, Emek Partisi’nden İskender Bayhan İstanbul’dan, Emek Partisi’nden Sevda Karaca Demir Gaziantep’ten aday gösterildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nden (ESP) Çiçek Otlu İstanbul’dan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi’nden (SYKP) Tülay Hatimoğulları Adana’dan; Devrimci Parti’den Burcugül Çubuk İzmir’den, Sosyalist Dayanışma Platformu’ndan (SODAP) Kezban Konukçu da İstanbul’dan aday gösterildi.

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda yer alan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Diyarbakır’dan İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç da Diyarbakır’dan aday gösterildi.

FERİT ŞENYAŞAR ADAY

Mevcut milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli, Ömer Öcalan yine Şanlıurfa’dan aday gösterildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Tuncer Bakırhan Siirt, Nurten Ertuğrul Batman, Ali Kenanoğlu Adıyaman, HDP MYK üyesi Samet Mengüç Diyarbakır’dan aday gösterildi.

Urfa’da AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları tarafından uğradığı saldırıda ailesinden 3 kişinin katledilen ve 748 gündür Adalet Nöbeti’nde olan Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa’danaday gösterildi.

MEVCUT VEKİLLERİN ÇOĞU ADAY GÖSTERİLMEDİ

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, mevcut milletvekillerinin büyük bir bölümü yeniden aday gösterilmedi.

Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu, Filiz Kerestecioğlu, Zeynel Özen, Züleyha Gülüm, Abdullah Koç ve Dilan Dirayet Taşdemir gibi isimler yeniden aday gösterilmeyen isimlerden bazıları.